Screen Shot 2020 01 17 at 10.04.50

Da li ste bacili novčić Geraltu, vešcu?

Dolaskom Nove godine, u paketu smo pored slatkiša, putovanja, dobrih odluka, dobili i mogućnost da uživamo u novim serijama za vreme prazničnih dana. Jedna od njih je posebno privukla pažnju brojnih ljubitelja epske fantastike a reč je legendarnom „Witcher-u“.

Witcher je posebno poznat poštovaocima i ljubiteljima video igara kao kultna igra i očekivanja od serije su bila zaista velika. 

Serija Witcher je bazirana prema knjigama poljskog pisca Andžeja Sapkovskog, koja je poslednje dve nedelje stekla veliki broj fanova širom sveta. Talentovani gospodin Sapkovski je napisao fantazijske priče o lovcu na monstrume i vešcu, koji ima različite sposobnosti – Geraltu od Rivije, lepim princezama i čarobnjacima, proročnicama, vilenjacima, mitskim bićima. 

Prva sezona,  koja je došla Netflix-om adaptacijom se držala prve dve knjige pisca Sapkovskog sa naslovima: Poslednja želja i Mač sudbine i ukupno ima osam epizoda u trajanju od sat vremena.

Glavna uloga vešca ili vam Geralta od Rivije je zapala britanskom glumcu Henri Kavilu i mislimo da izbor nije mogao biti bolji jer je Kavil uspeo da predstavi vešca na zanimljiv, vrcav i duhovit način. Pored Geralta, priča se vrti i oko princeze Ciri, kao i čarobnice Jenifer. Seriju prati i veoma dobra muzika koja je inspirisana slovenskom mitologijom a gotovo je sve gledaoce zarazila pesma „Toss A Coin To Your Witcher“.

Prema poslednjim najavama, potvrđena je produkcija za drugu sezonu a do tada, u pauzi između kafe i knjige ili tokom onih baš tmurnih i lenjih vikenda: bacite novčić svom vešcu i gledajte šta sve može. 

foto: screenshot