bdp logo

BDP priprema dva komada

U Beogradskom dramskom pozorištu teku pripreme dva komada koja će premijerno biti izvedena početkom naredne sezone.

Komad koji je prvo krenuo da se radi i koji se radi već u prostoru je „Ničiji sin“, jednog od najzanimljivijih savremenih, hrvatskih dramskih pisaca Mate Matišića, u režiji Marka Misirače.

Autorsku ekipu čine dramaturg Ivan Velisavljević, scenograf Boris Maksimović, kostimograf Tatjana Radišić, kompozitor Branislav Pipović i lektor Dijana Marojević. Igraju: Miodrag Krivokapić, Danica Ristovski, Vladan Milić, Slobodan Ćustić, Lako Nikolić, Milena Predić, Andrej Pipović i Jovan Jelisavčić.

Drugi komad je „Neispričano“ Božidara Kneževića, u režiji Vladana Đurkovića za koji su upravo započele čitaće probe.

Ovo je Romantični triler ,komad pobednika Konkursa Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst (2015), višestranog pozorišnog stvaraoca mlađe generacije, Božidara Kneževića romantičan je, oniričan, ali i trilerski zamišljen “upad” u podsvest pisca. Kreativna blokada dovodi glavnog aktera u centar psihodeličnog susreta sa zapostavljenim muzama i junacima nedovršenih priča u snolikom okruženju lavirinta od knjiga iz kog nema pravog izlaza.

Reditelj potpisuje i adaptaciju i izbor muzike, a za dizajn scene i kostima zadužena je Aleksandra Kovačević. Igraju: Milorad Damjanović, Sandra Bugarski, Jelica Kovačević, Aleksandar Jovanović, Borko Sarić i Fuad Tabudžić.

Takođe su u pripremi „Roman o Londonu“ Miloša Crnjanskog u režiji Ane Đorđević i „Ekvus“ Pitera Šefera u režiji Marka Manojlovića. Probe kreću krajem avgusta.