Screen Shot 2020 10 13 at 19.49.04

Autorsko-kustoski razgovor uz izložbu Hrvoja Slovenca

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Četvrtak, 15. oktobar u 19h, uživo u Galeriji Artget i preko Zoom-a!
Učestvuju: Hrvoje Slovenc i Aleksandar Kostić, umetnički direktor Galerije Artget u 2020. Moderatorke: Vesna Danilović i Katarina Kostandinović

U Galeriji Artget je 8. oktobra otvorena izložba Kućni bioskop / Home Theatre Hrvoja Slovenca. Na izložbi je prestavljeno 19 radova iz istoimenog većeg ciklusa u vlasništvu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

O ovom ciklusu, Slovenčevom opusu, pedagoškom radu i aktuelnoj poziciji fotografije biće reči u ovom razgovoru.

Predviđen broj mesta za publiku u Galeriji Artget je 25. (Molimo učesnike koji budu pratili razgovor preko Zoom aplikacije, da isključe mikrofone dok voditelj razgovora ne pozove učesnike da se pridruže.)

Link za Zoom je ovde: https://us02web.zoom.us/j/83785777740?pwd=MWk3dUZ4THBWMHhQZUs0SVVYSE80Zz09

Hrvoje Slovenc (Zagreb, Hrvatska, 1976) je danas hrvatsko-američki fotograf i profesor fotografije koji živi i radi u Njujorku. Biohemičar po prvotnom obrazovanju (Sveučilište u Zagrebu), potom je studirao (City College of New York) i magistrirao je fotografiju (Yale University School of Art). Izlagao je, pored drugih mesta, u Muzeju savremene fotografije u Čikagu, Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Muzeju Nacionalne akademije u Njujorku, Palati umetnosti u Belo Horizonteu, Münchner Stadtmuseum u Minhenu i Muzeju Bronksa.
Njegovi radovi su u kolekcijama Muzeja savremene fotografije u Čikagu, Muzeja suvremene umjetnosti i Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 5.11.2020.