Arrested Development

Arrested Development posle jedanaest godina, ponovo u Beogradu

Arrested Development na Letnjoj sceni Bitefartcafe kluba na Kalemegdanu

Svetski poznati hip-hop bend i višestruki dobitnik Gremi nagrada, Arrested Development, posle jedanaest godina, ponovo nastupa u Beogradu, ovoga puta na Letnjoj sceni Bitefartcafe kluba na Kalemegdanu. Revolucionari svetske hip-hop scene predstaviće se beogradskoj publici, 1. septembra 2022. godine u okviru koncertnog serijala Musicology Sessions, uz podršku Centra beograskih festivala – CEBEF.

Ulaznice su dostupne preko sajta tickets.rs  i na Ticket Vision prodajnim mestima.

Za Arrested Development se često kaže da je pozitivno orijentisan hip-hop bend. Afrički ritmovi, bluz, fank, soul, rep i hip-hop samo su neki od stilova kojima je bend inspirisan u stvaranju svoje muzike. Ranih devedesetih godina, producent i frontmen grupe, Spič, zajedno sa Hedlajnerom, poznatim DJ-em,  osnovali su grupu kao afirmativnu, afrocentričnu alternativu američkom “gangsterskom repu”. Arrested  Development predstavlja revolucionare hip-hop kulture koji su uticali na mnoge  poznate bendove, kao što su ,,Black Eyed Peas”, ,,Fugees”  i ,,Outkast”.

Povodom koncerta koji će se održati 1. septembra u okviru koncertnog serijala ,,Musicology Sessions” jedan od osnivača benda, Spič, izjavio je: „Beograd je divan grad. Ljudi su strastveni i vole hip hop! Jedva čekamo da ponovo nastupamo pred beogradskom publikom!“

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Album, “3 years, 5 Months and 2 Days in the Life of…”, izdat 1992. godine, doneo im je dve Gremi nagrade za najboljeg novog izvođača i najbolji rep singl ,,Tennessee“. Dobitnici su i priznanja poznatih medijskih kuća MTV i Magazin Rollin Stone, kao i nagrada Soul Train i NCAAP imidž. Iz perioda 90-ih imaju brojne hitove koji su se često emitovali u beogradskim klubovima i na radio-stanicama, među kojima su: „Mr. Wendal“, „People Everyday“, „Ease My Mind“ i mnoge druge.

Najnovije izdanje, ,,For the Fkn Love”, objavili su 2021. godine, za prestižnu izdavačku kuću Vagabond Productions and Configa. Muzikom asociraju na jednostavnije doba hip hopa, govoreći o savremenim temama, promovišu poštovanje među umetnicima i podsećaju nas na potrebu da se posvetimo svetu sa više razumevanja i ljubaznosti.

Višestuko nagrađivani i obožavani hip-hop bend predstaviće svoju muziku beogradskoj publici, 1. septembra 2022. na Letnjoj sceni Bitefartcafe-a, na Kalemegradu.

Fotografija: Arrested Development promo