Aleksandar Rašin
Moji Himalaji, foto: Aleksandar Rašin

Aleksandar Rašin izlaže fotografije “Nebu pod oblake – Moji Himalaji”

Izložba fotografija Aleksandra Rašina “Nebu pod oblake – Moji Himalaj” biće otvorena u petak, 17. marta u 18 časova u Art galeriji Centra za kulturu u Aleksinac. “Ovo je priča o Nepalu i Himalajima kroz moj objektiv,” kaže fotograf i vođa ekspedicije Rašin, koji je u svojim planiraskim pohodima obišao nekoliko kontinenata i prešao granicu od osam hiljada metara nadmorske visine. Fotografije velikog formata, koje izlaže ovom prilikom, nastale su tokom desetak obilazaka Nepala.

“Tokom dugogodišnjeg planinarskog iskustva, imao sam priliku da fotografišem planinske predele na nekoliko kontinenata. Međutim, zemlja koja je na mene ostavila poseban utisak je Nepal, i neizbežni Himalaji.

Za mene Himalaji nisu samo planine, to su ljudi, običaji, moji lični uspesi i porazi,” o predstojećoj izložbi, rekao je fotograf i visokogorac Aleksandar Rašin.

Aleksandar Rasin
Moji Himalaji; Aleksandar Rašin, foto: privatna arhiva

Aleksandar Rašin, nakon Rudarsko-geološkog fakulteta, upisuje kameru u okviru Filmske škole “Dunav film”, a zatim i poslovnu informatiku. Ima dugogodišnje planinarsko iskustvu i kao vođa ekspedicija u Argentini, Iranu, Americi, Francuskoj Rusiji, Turskoj i Nepalu.

Živi u Lazarevcu gde radi kao foto-reporter Elektroprivrede Srbije.