fbpx

Premijerni aplauz za Berače snova

Sinoć u Zvezdara teatru

Komad „Berači snova“ po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Božidara Đurovića, premijerno je izveden večeras na sceni Zvezdara teatra. Glumačka ekipa koju čine Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić, ispraćena je aplauzima i ovacijama.

Na dugo očekivanoj premijeri, između ostalih su bili i Miloš Latinović, direktor Bitef teatra, Željko Hubač, glumica Paulina Manov…

Paolina Manov

„Iako geografski smeštena na Kosmaj, ovo je priča o svima nama. Priča o onima na sceni i onima u publici. Čini mi se da sam svakom novom verzijom teksta, a bilo ih je tri, dobio neki novi sloj priče. Dušan Kovačević je nakon prvog čitanja teksta rekao: Ovo je priča o našem narodu.“ rekao je pisac Vladimir Đurđević.

Miloš Latinović

Božidar Đurović, reditelj komada kaže da je tim bio istrajan i uporan, da su svi radili u radosti, te da je rezultat očekivano dobar.

“Publika će gledati jednu višeznačnu, višeslojnu priču, i ako smo nešto uspeli da shvatimo kroz otvorene probe, a preko maski koje publika nosi, jeste da se publika jednim okom smeje a drugim plače.“

Scenografiju za novi komad na sceni Zvezdara teatra uradio je Geroslav Zarić, dok je za izradu kostima zadužena Marina Vukasović Medenica. Autor muzike koja prati komad je Zoran Erić.

Reprize „Berača“ su zakazane u tri termina: 12, 19. i 26. marta na sceni Danilo Bata Stojković.

foto: Jakov Simović

More Stories
Književno veče Milete Prodanovića