fbpx

Predstavljanje lampe sa motivima Beograda po dizajnu Monike Lang

U subotu 20. juna od 16h u prostoru kafea Zaokret, Cetinjska 15 Proto radionica iz Beograda predstavlja nastavak svoje humanitarne akcije, a ovaj put nam predstavlja novu lampu u njihovoj izradi po dizajnu Monike Lang. 

Pozivamo vas da zajedno ispratimo proleće i pozdravimo leto u subotu, 20. juna u Zaokretu. Događaj počinje u 16 časova i trajaće do prvog mraka.

Za tu priliku biće predstavljena prva u nizu dizajniranih lampi na temu godišnjih doba naše ilustratorke Monike Lang realizovane u saradnji sa Proto radionicom. Takođe, novi Zaokret i Proto cegeri/torbe Monike Lang biće štampani na licu mesta i prodavani po principu slobodnih donacija. Događaj će zaokružiti mini muzički nastupi Ane Ćurčin i Benjda u unutrašnjoj bašti Zaokreta sa kojima ćemo ispratiti proleće i sačekati leto u Beogradu.

Serija svetlosnih objekata osmišljena u saradnji Proto radionice i Monike Lang, slavi dizajn najrazličitijih vremenskih prilika koje na poseban način utiču na raspoloženje ljudi i boje svakodnevicu kroz čarobni svet ilustracija ove ilustratorke. Prolećnu sezonu krunišemo lampom koja je posvećena ovom godišnjem dobu, karakterističnom delu godine za Beograd i njegove simbole koje svi volimo. 

Lampe će biti prodavane po specijalnoj promo ceni samo tog dana, a sav prihod od prodaje lampi i cegera odlazi u humanitarni fond Proto radionice.

Monika Lang rođena je 1978. godine u Somboru. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Grafika i knjiga. Suosnivač je i član dizajnerske grupe Turbosutra, najpoznatije po projektu „Laserski samit jeftine grafike“. Kao nezavisna ilustratorka i grafička dizajnerka učestvuje u stvaranju projekata vezanim za kulturu i izdavaštvo.

www.proto.rs