dm

Počinje deveta Direct Media Akademija  

Jonas Kjelberg verovatno nije ni sanjao da će doprineti ostvarenju sna koji će promeniti svet (tele)komunikacija, a Faris Jakob je ostvario svoj san – da putuje po celom svetu radeći posao koji voli! Obojica dolaze u Beograd 18. maja kada će, kao gosti Direct Media akademije, u Madlenijanumu održati predavanja.

Jonas Kjelberg, cenjeni predavač, autor i investitor u startap biznise, kao jedan od osnivača Skajpa i izvršni direktor u periodu njegovog velikog rasta, bio je deo jednog od najuspešnijih internet biznisa – jednostavne, inovativne ideje koja je revolucionalizovala telekomunikacije. Kjelberg će učesnicima Direct Media Akademije, doneti priču o vizionarima, putu koji je potrebno prevaliti da bismo inovirali poslovanje i digitalno se transformisali. Doneće i odgovore na pitanja zašto su neke kompanije, marketinške agencije i pojedinci danas inovativniji od drugih i kako da učimo od njih i ostvarujemo svoje snove. Beogradskoj marketinškoj publici će se poslednjeg dana akademije predstaviti i Faris Jakob nagrađivani strateg, kreativni direktor, pisac, “geek” i digitalni nomad. Stručnjak koji voli da pomaže brendovima, startapovima i marketinškim agencijama da budu STRAVA (AWESOME). Svoje iskustvo podeliće i sa polaznicima Direct Media Akademije, četvrtog, Festivalskog dana, 18. maja u Madlenijanumu.  Kako ideje mogu da pokrenu ljude i prenose se putem njih, gde prestaju granice izmedju sadržaja, medija, PR-a i oglašavanja i kuda se kreće industrija komunikacija – to će biti teme Farisovog predavanja.

Na prvom delu Direct Media akademije polaznici će u dva modula učiti o brendingu i kreiranju komunikacijskih strategiji. Moduli su namenjeni marketing i komunikacijskim profesionalcima i svima onima koji žele da nauče kako da kreiraju komunikaciju svog brenda, kako i gde da se oglašavaju da bi povećali svoje rezultate. „Sanjam samo o brendovima. Moja mašina za snove se ili pokvarila ili specializovala“ – kaže ekspert za brendiranje Mitja Tuškej, izvršni direktor Direct Media Slovenija, koji će voditi prvi modul na DM Akademiji. Cilj ovog modula je osnaživanje polaznika u njihovim nastojanjima da uhvate novi talas i savladaju trendove u intimnoj komunikaciji između brenda i ciljne grupe. Marija Matić, direktor za medija planiranje u agenciji Direct Media Srbija sa polaznicima će podeliti svoja iskustva o tome kako uspešno preneti poruku, kreirati integrisanu kampanju i podstaći komunikaciju sa ljudima. Direct Media Akademija je nastala 2012. godine kao interni edukativni program. Vremenom je rasla, razvijala se i otvorila vrata svim zainteresovanim polaznicima. ​Program je kreiran od strane tima Direct Media stručnjaka, sa ciljem da ekspertizu i sveobuhvatan uvid u marketinške komunikacije podeli sa kolegama, partnerima i preduzetnicima.

Ovogodišnji slogan Direct Media Akademije posvećen je obeležavanju 50 godina od smrti Martina Lutera Kinga.

Prijavite se na Direct Media Academy!