Trapavi Deda Mraz

POČINJE DEČIJA BEOGRADSKA ZIMA 2022

Dečji kulturni centar Beograd, u okviru manifestacije „Beogradska zima” Gradske uprave grada Beograda i „Starogradske zime” Gradske opštine Stari grad, osmislio je pravu zabavu za decu i njihove roditelje. Pored koncerata, pozorišnih predstava, karnevala i kreativnih radionica, Dečji kulturni centar Beograd osmislio je i novogodišnju pesmu (za koju je snimljen i muzički spot) u izvođenju Zoe Kida i dečijeg hora „Čarolija” (tekst i muzika: Zoe Kida, arnžman: Z. Radetić, produkcija: DKCB).

Dečija zimska čarolija krenula je novogodišnjim karavanom, koji će do 21. januara obići sve beogradske opštine i prvi put održati dvadeset pet koncerata i pozorišnih predstava deci van centra Beograda – u Obrenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Mladenovcu, Surčinu, Grockoj, Barajevu, Čukarici, Rakovici, Zvezdari, Voždovcu, Paliluli, Zemunu. Pored predstave Dečjeg kulturnog centra Beograd „Zbunjeni Deda Mraz“, na repertoaru će biti i predstave pozorišta „Pinokio”, dok će u muzičkom segmentu karavana učestvovati solisti Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters i Zoe Kida, uz pratnju školskih horova iz rubnih beogradskih opština u kojima se program odžava.

Centralni događaj održaće se u četvrtak, 16. decembra u Knez Mihailovoj ulici i na Trgu republike, kada će se održati Novogodišnji karneval i Dečji novogodišnji koncert.

Karnevalska novogodišnja povorka, u kojoj će učestvovati deca iz predškolske ustanove „Dečji dani“, „Unca, unca bend”, Deda Mrazovi, artisti na štulama i žongleri, krenuće od Delijske česme u Knez Mihailovoj ulici u 11.30 i kretaće se do bine koja će biti postavljena kod fontane ispred Kulturnog centra Beograd. Tačno u podne počinje koncert na kojem će najpoznatije dečije hitove pevati glumci, dečji horovi i muzički izvođači –  Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, Ivana Peters, Sergej Ćetković, Svetislav Bule Goncić, Andrija Milošević, Predrag Vuković Peđolino, Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Hor „Čarolija” i „Unca, unca bend”.

,,Pored mene, voditelj programa biće jedan, nazovimo, „trapavi” Deda Mraz, koji „trepuje” novogodišnje pesme – najavila je Leontina i dodala da će Deda Mraz i vilenjaci začiniti ovaj novogodišnji spektakl pozivom deci Beograda da napišu pismo Deda Mrazu i ubace ga u specijalno napravljeno Novogodišnje Deda Mrazovo sanduče, koje će biti postavljeno pored ukrašene velike jelke u Knez Mihailovoj ulici. Mališani koji budu poslali Deda Mrazu pismo na ovaj način mogu očekivati iznenađenje od beogradskog Deda Mraza. Poznate ličnosti i čelnici grada okačiće svoje novogodišnje želje na specijalno dizajniranoj sceni.

Za male umetnike Dečji kulturni centar Beograd osmislio je i kreativne radionice koje će se održavati u Muzeju primenjene umetnosti 26. i 30. decembra i 2, 8. i 15. januara. Deca će imati priliku da učestvuju u Radionici oslikavanja novogodišnjih ukrasa od gline „UNIKAT ZA (N)OVOGODIŠNjU JELKU!”, Porodičnoj radionici izrade novogodišnjih i božićnih čestitki „POŠALjI ČESTITKU, BAŠ KAO NEKAD!”, Radionici izrade “kolačića” – ukrasa za jelku od plastelina i testenina „KOBAJAGI KOLAČIĆI”, Raspevanoj novogodišnjoj radionici i interaktivnoj predstavi „LEDENA ZIMSKA MAGIJA”. Sve detaljnije informacije o programima mogu se videti na sajtu www.dkcb.rs.

ULAZ ZA SVE PROGRAME JE BESPLATAN.