Po drugi put otvoren sajam kineskih proizvođača u Beogradu

Internacionalni sajam2018Zhejiang Export Fair danas je po drugi put otvorio vrata srpskom tržištu, okupivši preko 40 proizvođača i fabrika najrazvijenije kineske provincijeDžeđangu Belmax Centru u Beogradu.

“Danas osećam čast i sreću. Počastvovan sam što ste mi pružili priliku da budem na ovom Sajmu. Srećan sam jer se moje višedecenijsko zalaganje da Srbija sarađuje sa Narodnom Republikom Kinom sve bolje ostvaruje. Ovaj Sajam je prilika za Srbiju da još bolje upozna proizvođače iz Džeđanga, jer Džeđang ima krilaticu da proizvodi sve što je potrebno.”- izjavio je gospodinTomislav Nikolić, predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom.

Ovaj jedinstveni događaj, prvi put je dobio priliku u 2017.godini da svoj potencijal predstavi zemljama Balkana i to upravo u Beogradu, a nakon što je događaj uspešno protekao, organizatori su odlučili da Srbiju uvrste u kalendar svojih sajmova i ponove događaj i ove godine. Pored Srbije, ovaj sajam se održava i u Japanu, Rusiji, Turskoj, Češkoj, Saudijskoj Arabiji, Panami, Vijetnamu, Iranu i Maleziji.

,,Cilj Sajma je da na jednom mestu okupi reprezentativne proizvođače i trgovce, koji će kvalitetom svojih proizvoda i uslugom, a posebno njihovom povoljnom cenom, privući veliki broj kupaca. Preduzeća iz Srbije dobiće jedinstvenu priliku da uspostave međunarodnu saradnju sa uspešnim kineskim proizvođačima i tako unaprede svoje poslovanje.’’ – izjavio jeRegon Džo,osnivačBelmax Centra.

U protekloj godini izvozna vrednost ove provincije iznosila je skoro 300 milijardi dolara, dok je uvozna vrednosti iznosila preko 90 milijardi dolara, što najbolje dokazuje ogroman potencijal ove oblasti.

Podršku realizaciji ovog projekta dali su iMinistarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Ambasada NR Kine u Beogradu, što je najveći pokazatelj važnosti ovog događaja po ekonomiju i saradnju Kine i zemalja Balkana.

Sajam će za posetioce biti otvoren u periodu 24 – 26. maj, 10.00 – 17.00 časova.
Belmax Centar se nalazi na adresi Autoput 20, u Zemunu, na raskrsnici autoputeva E70 i E75.
Ulaz je besplatan za sve posetioce.