Liftoff standard

Otvorene prijave za prvi regionalni Good Game Liftoff

Internacionalna esports platforma Good Game Global organizuje drugo po redu Good Game Liftoff takmičenje za mlade startupe. Prijave za prvo regionalno takmičenje u preduzetničkim idejama s nagradnim fondom od 14.000 evra su otvorene, a mogu se prijaviti učesnici iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Slovenije. Rok za prijavu putem web stranice https://liftoff.good.game je 15. novembar.

Good Game Liftoff je takmičenje namenjeno studentima preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija univerziteta i ostalih visokoškolskih ustanova, kao i mladim preduzetnicima s proizvodom ili uslugom u predinkubacijskoj, inkubacijskoj ili kasnijoj fazi razvoja. Učestvovanje na Good Game Liftoffu je besplatno, a ove je godine starosna granica za članove timova podignuta s 25 na 30 godina. Došlo je i do promena u stručnom žiriju, u kojem će se po prvi put naći predstavnici uspešnih kompanija iz Srbije, Hrvatske,  Severne Makedonije i Slovenije.

“Ovim takmičenjemobraćamo se mladim ljudima i podstičemo ih da ne čekaju idealnu priliku za posao iz snova, nego da je sami stvore. Jedina obaveza pobednika takmičenja je daako njihov startup uspe u razvoju i dostigne milion evra tržišne vrednosti, u obavezi su da doniraju vrednost osvojene nagrade nekom novom projektu mladih preduzetnika” – izjavio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global.

Kao i do sada, proces takmičenja sastoji se od tri faze. Prijave pristigle do 15. novembrabiće  evaluirane od strane stručnog žirija na osnovu tri grupe kriterijuma: kreativnosti, originalnosti i inovativnosti; skalabilnosti, izvodljivosti i detaljnosti priložene dokumentacije. Po završetku inicijalne evaluacije žiri bira devet najboljih projekata koji idu u finale, dok će desetog finalistu izabrati publika svojim glasovima. Finale takmičenja održaće se 4. decembra u Algebra Labu u Zagrebu, gde će stručni žiri proglasiti pobednički tim koji osvaja novčanu nagradu u vrednosti 14.000 evra.