Otvorena izložba 5 priča u Gradskoj galeriji KC Grad

U Gradskoj galeriji KC Grada otvorena je audio-vizuelna izložba 5 priča, mladog autora koji stvara pod umetničkim pseudonimom Milli2nd.

Pet priča, koje su promenile autora kao umetnika i njegov pogled na svet, prikazane su kroz pet instrumenata koji će dati audio i vizuelni feedback posetiocu, a kako je izložba interaktivne prirode, tako će posetioci biti direktno povezani sa radom.

“U okviru izložbe 5 priča predstaviću koncepte koji su me promenili kao umetnika i kao osobu, a predstaviću i svoj pogled na zemlju u kojoj sam odrastao. Osećam dužnost da ove priče – odnosno svoje istine – kažem u nadi da će vas one podstaći da postavljate pitanja, da razmišljate kritično i da, strast za kojom žudite, ali ste u nedomici, pratite svim srcem. Zapazićete i objekte napravljene od ogledala. Za svaki objekat (piramidu) uvezana je jedna priča, a svaka priča obeležena je brojem. Svaka sledeća u nizu je rezultat prethodne. Sve zajedno čine jednu celinu. Želim da dok slušate priču vidite sebe. Želim da čujete priču sami, bez drugih uticaja. Gledajte sebe u oči. Vi ste deo priče’, kaže autor.

Mili2nd, rođen je u Smederevu 1998. godine. Sa 15 godina, dok je pohađao Školu za Dizajn u Beogradu, njegov film “Ne plaši se” osvojio je 1. mesto u kategoriji Film na beogradskoj Olimpijadi kulture i bio izabran za najbolji film u okviru konkursa “Moje kreativno JA”, organizovanog od strane Telenora i Cosmopolitan Magazina. Pozvan je u srednju školu u Kaliforniji, SAD, gde je maturirao, a zatim je nastavio školovanje na Santa Monika Koledžu, na smeru filmska produkcija.

Izložba će biti otvorena svakodnevno do 23.02. od 14 do 20h u Gradskoj galeriji.