fbpx
LookerWeekly.com magazin

Onlajn: Pozorišni festival za decu i mlade FESTIĆ

Petak i subota – 13. i 14. novembar, na YouTube kanalima Festić i DKC Beograd

Dvadeseti po redu Pozorišni festival za decu i mlade FESTIĆ održaće se 13. i 14. novembra na YouTube kanalima Festić i DKC Beograd. Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a u organizaciji Društva za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva, Digital & entertainment festivals i Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Prvog dana festivala na repertoaru su predstave ,,Tri praseta” Dečijeg pozorišta Čarapa (za decu uzrasta od četiri godine) i ,,Alisa” Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatar Lazarevac, CZK Valjevo (za mlade od 15 godina). Narednog dana, u subotu, deca uzrasta od tri godine imaće priliku da pogledaju predstavu ,,Četiri čarobne reči” Pozorišta Guliver, dok će deca uzrasta od deset godina moći da vide predstavu ,,Strahinja” Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatar Lazarevac (Gamba produkcija – Beograd i Inovadora – Stokholm).

Pored predstava, u subotu od 16 časova deca uzrasta od 5 godina mogu pogledati radionicu, odnosno praktični vodič pod nazivom ,,Kako sami možete napraviti pozorišnu predstavu od senki?”. Radionicu vode glumice Sanja Petrović i Tijana Janković.

Kao jedan od retkih i najdugovečnijih festivala ovog tipa u Srbiji, Festić se od 1995. godine do danas pozicionirao kao najznačajniji pozorišni festival za decu, veran svojoj misiji da najmlađe uči pravim vrednostima i školuje buduću publiku velikih pozorišta. Od svog osnivanja do 2012. godine pozorišni FESTIĆ se održavao u pozorištima „Boško Buha“ i „Duško Radović“, a od 2017. godine nastavlja sa radom u Dečjem kulturnom centru Beograd, okupljajući najbolje predstave za decu iz regiona, kao i gostujuće predstave iz Evrope, putem saradnje sa evropskim ASSITEJ organizacijama.

REPERTOAR

Petak, 13.11.2020.
17:00 Tri praseta (4+ godina)
Dečije pozorište Čarapa, Beograd
19:00 Alisa (15+ godina)
Prvo prigradsko pozorište – Puls teatar Lazarevac, CZK Valjeva

Subota, 14.11.2020.
12:00 Četiri čarobne reči (3+ godina)
Pozorište Guliver, Beograd
16:00 Kako sami možete napraviti pozorišnu predstavu od senki? (5+ godina)
Radionicu vode Sanja Petrović i Tijana Janković
18:00 Strahinja (10+ godina)
Prvo prigradsko pozorište – Puls teatar Lazarevac, Gamba produkcija – Beograd, Inovadora – Stokholm

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.