fbpx

Obojimo BEO GRAD

Beogradska nedelja umetnosti (BNU), pod sloganom „OBOJIMO BEO GRAD“ održava se od 20. do 28. juna na više lokacija u Beogradu. Program Beogradske nedelje umetnosti počinje u petak, 20. juna, kada će u okviru akcije „Obojimo BEO GRADˮ, uz podršku kompanije Imlek, biti oslikan prvi mural u nizu, na Cvetnom trgu.

Tim povodom, u Domu omladine Beograda održana konferencija za medije na kojoj su se mnogobrojnim predstavnicima medija obratili Milica Spasojević, koordinatorka Beogradske nedelje umetnosti, Marko Stojanović, v.d. direktor Doma omladine, Branka Kostić, koordinator dečijeg programa Francuskog instituta, i Svetlana Glumac, direktorka korporativnih poslova kompanije Danube Foods grupe. Svi govornici su, tom prilikom, istakli značaj BNU i izrazili zajedničku podršku manifestaciji.

Milica Spasojević, koordinatorka BNU, istakla je da je cilj manifestacije da se građanima Beograda voljeni grad predstavi na drugačiji, lepši način.

Direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods grupe, u okviru koje posluje kompanija Imlek, gospođa Svetlana Glumac, istakla je da su kompanije Imlek, Knjaz, Bambi i Suboticka mlekara, kao društveno odgovorne kompanije, tradicionalno okrenute mladima i negovanju pravih vrednosti.

BNU je manifestacija oformljena od strane mladih entuzijasta vedrog duha koji osvaja. Upravo iz tog razloga kompanije Danub Foods grupe odlučile su da ovu manifestaciju i finansijski podrže, i time mladim stvaraocima omogućimo da ostvare svoju kreativnost. Beogradska nedelja umetnosti će, uz podršku naših kompanija, između ostalog Beogradu pokloniti i veliki broj umetničkih murala, radionica i drugih sjajnih aktivnosti koji će ulepšati naš grad i privući pažnju velikog broja posetilaca.“

“Moram da napomenem da Beogradska nedelja umetnosti postoji već 4 godine, i da su ovi mladi ljudi do sada radili bez ičije pomoći i podrške, te ja ovu priliku koristim i da pozovem i druge kompanije da pomognu ovu manifestaciju, kako bi se aktivnosti i pozitivan uticaj BNU širili i dalje,” istakla je gospođa Glumac.

U okviru edukativnog programa biće održane radionice iz oblasti fotografije, event menadžmenta, plesa, muzike, strateškog planiranja i pozorišne umetnosti. Na „Young Walk”, modnoj reviji, svoje radove će predstaviti 10 mladih modnih dizajnera, a biće organizovana I izložba fotografija studenata pod nazivom „Beograd kroz ključaonicu” kao i izložba likovnog umetnika Dejana Mandića, koncerti grupe „MaraQYa” i studentkinja FMU-a, Katarine Ranković i Ljubice Damčević.

Posebna pažnja posvećena je organizaciji dečjeg programa „Beogradska nedelja umetnosti za decu” koji je osmišljen sa ciljem da se deci predškolskog uzrasta ponudi kvalitetan umetnički sadržaj, koji će im pomoći da razvijaju svoje kulturne potrebe i navike.

 

 

 

 

More Stories
Poznate dame kao muze modnih dizajnera na Belgrade Wedding Show-u