Lena Kovačević na dva ekskluzivna nastupa na Dubai expo 2020

Lena Kovačević, nakon uspešne koncertne sezone u Srbiji i regionu, održaće dva ekskluzivna nastupa na Dubai Expo 2020 u okviru paviljona Srbije, i to 15. i 16.oktobra, čime će zajedno sa pijanistom Srđanom Tanaskovićem izvesti program koji nosi naziv “East and West Connect”.

Lena je kreativni ambasador nacionalne platforme Serbia Creates/Srbija Stvara sa kojom sarađuje na koncertnim i muzičkim projektima koji uvek nose nešto posebno, baš kao i nastup koji će se održati u Dubaiju.

Centralna tema nastupa  biće povezivanje određenih karakteristika muzike Istoka, Balkana, tradicije i duhovnosti Srbije i prostora sa kojih Lena dolazi i gde je rasla, kao i elemenata moderne muzike, uticaja koje Lena nosi sa svojih studija u Amsterdamu gde je i diplomirala na Muzičkom konzervatorijumu. Lenini singlovi u sebi nose fuziju različitih stilova koje ona i njeni muzičari brižno neguju, od džez i pop muzike do tradicionalnih zvukova i ukrasa Balkana.

Lena je izjavila da je velika čast pričati i svedočiti u svetu o ljubavi prema svojoj zemlji ali i pričati kroz muziku o zvuku, o negovanju tradicije i modernog i povezivanju sa ljudima širom sveta. 

Svetska izložba Expo 2020 traje od 01. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine i okupiće rekordne 192 zemlje sveta i preko 25 miliona učesnika.

Fotografije: Irina Duplevskaja