fbpx

Iskoristite Najkraći dan u godini za maraton kratkometražnog filma!

Maraton kratkometražnog filma, Najkraći dan, vraća se u Dvoranu Kulturnog centra Beograda! Po šesti put će se 21. decembra, na najkraći dan u godini, prikazivati najbolji evropski, studentski i amaterski kratkometražni filmovi.

Najkraći dan, manifestacija posvećena kratkometražnom filmu, kojom će i ovog 21. decembra u Srbiji biti proslavljen Svetski dan kratkog filma, biće održana pod sloganom ,,Iskoristi Najkraći dan” u Dvorani kulturnog centra Beograda, s početkom u 16h. Ovu jednodnevnu manifestaciju po šesti put organizuje Filmkultura uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Kulturnog centra Beograda i Filmskog centra Srbije.

Ovogodišnji program obuhvatiće masterclass autora i režisera Renate Lučić i Filipa Filković Philatz u Novoj Iskri Dorćol i filmski program u Dvorani Kulturnog centra Beograda koji obuhvata selekciju najboljih evropskih kratkometražnih filmova Evropske filmske akademije, kao i selekciju kratkih amaterskih i studentskih filmova.

U okviru EFA programa biće prikazano 11 filmova iz Velike Britanije, Francuske, Portugala, Rumunije, Švedske, Grčke, Makedonije, Češke i Španije, među kojima je i svih pet nominovanih za najbolji kratkometražni film na Evropskim filmskim nagradama – RECONSTRUCTION (Češka), DOGS BARKING AT BIRDS (Portugal), THE MARVELOUS MISADVENTURES OF THE STONE LADY (Francuska), WATERMELON JUICE (Španija), kao i pobednički film u režiji Bogdan Mureşanu-a THE CHRISTMAS GIFT (Rumunija).

PROGRAM:

16h – 16:55h – Amaterski filmovi – takmičarski (55min)

17h – 18:30h – Studentski filmovi I slot- takmičarski (1h 30min)

18:45h – 20:15h – Studentski filmovi I slot- takmičarski (1h 30min)

20:15h – 21h – Proglašenje pobednika i koktel

21h – 22:40h – EFA I slot – revijalni (1h 40min)

23h – 00:30h – EFA II slot – revijalni (1h 30min)

More Stories
Cinema – početak filmske muzike