fbpx
LookerWeekly.com magazin

HUMANITARNI BAZAR ZA ANĐELU

Nedelja, 13. septembar 2020. od 11 časova

AVALA, porta crkve Svetog despota Stefana Lazarevića, kod Tornja

U porti crkve Svetog despota Stefana Lazarevića na Avali će u nedelju, 13. septembra sa početkom u 11 časova, biti organizovan HUMANITARNI BAZAR ZA ANĐELU sa ciljem da se skupe novčana sredstva za lečenje trinaestogodišnje Anđele Dimitrijević koja boluje od spinalne mišićne atrofije. 

Anđela Dimitrijević iz Belog Potoka, učenica sedmog razreda OŠ „Vojvoda Stepa“ iz Kumodraža, odličan je đak  i vrlo talentovana i umetnički nadarena devojčica, posvećena crtanju i slikanju, pisanju poezije i proze, modnom dizajnu. Objavila je zbirku pesama „Kikicin pogled na svet“ 2017. godine i učestvovala je kao najmlađa pesnikinja na Sajmu knjiga. Dobitnica je brojnih nagrada među kojima se ističu „Zvezde Beograda 2017“ i nagrada za knjigu na sajmu u Frankfurtu. 

Anđela je rođena kao potpuno zdrava beba, u drugoj godini počeli su zdravstveni problemi, dijagnoza progresivne bolesti postavljena je 2010. godine i od 2014. godine ona je u invalidskim kolicima. 

Bolest napreduje i svaki novi dan za ovu hrabru devojčicu vedrog duha predstavlja borbu za život. 

HUMANITARNI BAZAR ZA ANĐELU, pored prodaje domaćih proizvoda, slatkiša, ručno rađenih ukrasa, suvenira i dr.handmade predmeta, igračaka i knjiga, biće obogaćen i kulturno zabavnim programom u kome će učestvovati i sama Anđela koja će čitati svoju poeziju, nastupiće dečiji crkveni hor iz Borče, Katarina Filipov sa prijateljima sa nekoliko pesama srpske tradicionalne muzike, a najmlađe će zabaviti čuveni Predrag Vuković Peđolino.

DOĐITE DA SE DRUŽIMO, OBRADUJTE SEBE POKLONOM POKLANJAJUĆI ANĐELI BUDUĆNOST!

POMOZIMO ANĐELI DA DOBIJE LEK I OSTVARI SVOJ SAN!

Slanjem SMS poruke iz Srbije:  347 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:  human347 na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-480639-64

Uplatom na devizni račun EUR: 00-540-0002241.4
                                                         IBAN: RS35160005400002241476
                                                         SWIFT/BIC: DBDBRSBG

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.