Korespodencija

Gostovanja predstava Zvezdara teatra u martu

I ovog meseca predstave Zvezdara teatra gostuju na brojnim scenama i ali i na značajnim pozorišnim festivalima.

„Korešpodencija“ će ovog meseca gostovati u Domu kulture Čačak, 11. marta. Nastala je po tekstu Borislava Pekića u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza.

Na scenu Zvezdara teatra postavljena je u režiji Gorčina Stojanovića, a glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dorba, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković. Predstava će učestvovati i na 49. Danima komedije u Jagodini, festivalu koji će se održati od 20. do 27. marta. „Korešpodencija“ će biti izvedena 26. marta u 20 časova.

Još jedan festival biće održan ovog meseca. Dane komedije u Bijeljini, zatvoriće predstava Zvezdara teatra „Hipnoza jedne ljubavi“. Na ovom festivalu će učestvovati četiri pozorišta iz Srbije i Narodno pozorište Republike Srpske. Ekipa predstave „Hipnoza jedne ljubavi“ pre ovog festivala gostuje i u Kulturnom centru Pančevo 18. marta.

Novosadsku premijeru 12. marta u Pozorištu mladih imaće predstava „Arzamas“ koja je nastala po istoimenom romanu Ivane Dimić, nagrađenim Ninovom nagradom za 2016. godinu. Rediteljka predstave je Ljiljana Todorović, a glumačku ekipu čine Branka Petrić, Nela Mihailović i Milan Lane Gutović.

Prvo gostovanje nakon premijere prošlog meseca, imaće i predstava „Tre sorele“ u režiji Milana Karadžića po tekstu Stevana Koprivice. Svih 5 termina za izvođenje predstave ovog meseca u Zvezdara teatru, rasprodato je istog dana kada je počela prodaja ulaznica. Požurite da nabavite ulaznice za gostovanje predstave u Mladenovcu koje je zakazano za 24. mart.

Predstava „Ljubav u Savamali“ po tekstu Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića gostuje 29. marta u Centru za kulturu Lazarevac.

foto: Nikola Vukelić