fbpx
LookerWeekly.com magazin

DŽEZ ZA DŽ: Miloš Bosnić “Bosque”

Subota, 17. oktobar 2020. u 13:00 // Dom omladine Beograda

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom srpskom džez scenom, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ” koji je započet 2013. godine. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će od 10. do 31. oktobra imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima. 

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda, a u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Centralnom holu DOB. Ulaz je slobodan.“Bosque” je nastao u Beogradu sredinom 2015. Bend vodi Miloš Bosnić, kontrabasista i bas gitarista iz Beograda. Zvuk se temelji na klasičnom instrumentalnom džez-rok idiomu i predstavlja mešavinu uticaja različitih žanrova, uglavnom nadahnutih umetnošću 20. veka. “Four noble truths” njihov je prvi album koji je objavljen 2015. Drugi album, “Escape From Urumchi“, koji će predstaviti publici ovom prilikom, objavljen je četiri godine kasnije, u decembru 2019. za Metropolis records. 

Članovi benda su:

Miloš Bosnić – bas gitara/ kompozicije/ aranžmani
Stevan Milijanović – klavijatura
Aleksa Milijanović – bubnjevi
Dušan Petrović – saksofon

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.