Telo pamti

BESPLATNI POZORIŠNI PROGRAM NA SKVERU MIRE TRAILOVIĆ

LETNJA SCENA BITEF TEATRA

U okviru programa BITEF ZONA u junu mesecu u Bitef teatru možete pogledati čak osam izvanrednih gostujućih predstava. Prva predstava “Žene iz Troje”, iz Zaječara, biće igrana već u nedelju, 6. juna od 20h.

Iz Narodnog pozorišta Leskovac, mnogostruko nagrađen komad mlade spisateljice Isidore Milosavljević „Ako se probudiš ili kao da je važno“ u režiji Nenada Todorovića; Predstavu „ 4 boje 5 pištolja“ mladih Beogradskih studenata glume u režiji Janka Cekića; predstavu Kruševačkog pozorišta i Art teme „Svaki put kao da je prvi“ u režiji Jovane Tomić; predstavu Regionalnog pozorišta Novi Pazar „Ako dugo gledaš u ponor“ u režiji Zlatka Pakovića; „Kiseonik“ u režiji Milje Mazarek; predstavu Hleb teatra „Telo pamti“ u režiji Sanje Krsmanović Tasić i premijeru predstave „Udarna vest“ autora Minje Bogavac i Marka Grubića.

U programu ovogodišnje Bitef zone GRAĐANIN HEROJ, ove predstave, naravno govore o građanskom herojstvu, svaka iz svog ugla i kroz drugu prizmu osvetljavajući mogućnosti građanskog herojskog delanja u novom vremenu. Osim što govore o herojstvima različnih vrsta njihovo gostovanje i potpuno besplatno igranje za građane Beograda i samo je herojski čin u kulturi.

Predstave nastale pod estetskim širokim kišobranom poetike Bitefa, apsolutno zavređuju vašu pažnju a Bitef teatar i gostujuće trupe igraju ih na poklon i na radost eventualno širih mogućnosti kulturnog događanja nakon zauzdane epidemije – pobedi koju svi priželjkujemo.