fbpx
LookerWeekly.com magazin

Aplikacija “Verified By Pi”: Potvrđuje autentičnost fotografija

Martovski LookerWeekly 2021 baner

Jedinstvena i potpuno originalna aplikacija za android telefone pod nazivom Verified By Pi,  koja potvrđuje autentičnost fotografija dostupna je svim korisnicima. Jednim klikom omogućava korisniku da proveri da li je neka fotografija fake (lažna) ili ne, odnosno da li je obrađena Photoshop ili nekim sličnim programom za obradu fotografija.

Internet je trenutno preplavljen lažnim fotografijama u kojima ljudi žele da predstave sebe u lepšem svetlu ili da eventualno na taj način dokumentuju lažne vesti. Zato je danas od velike važnosti znati da li je fotografija prava ili „ulepšana“. Naime, Photoshop i slični grafički programi su dovedeni gotovo do savršenstva, tako da bez stručne i detaljne analize nije moguće otkriti da li su na fotografiji napravljene neke izmene.

Upravo tu na scenu stupa „Verified By Pi“ aplikacija. To je alat koji automatizovano, na jedinstven i inovativan način, omogućava proveru verodostojnosti fotografija. Upotrebom ove aplikacije je lako saznati da li je neka fotografija autentična ili makar i donekle obrađena. Samo jedan klik, odnosno samo delić sekunde je dovoljan da korisnik dobije potvrdu o verodostojnosti i dokaz o autentičnosti fotografije.

Takođe, „Verified by Pi“ će uskoro omogućiti korisnicima društvenih mreža i online servisa, kod kojih je fotografija jedan od osnovnih načina komunikacije, kao što su Instagram, Tinder, TripAdvisor, Airbnb, Booking i mnogi drugi, da konačno dobiju pravu informaciju o tome da li gledaju u realnu ili obrađenu sliku. A u  okviru istog projekta, ali prvenstveno namenjena poslovnim korisnicima je i nova verzija aplikacije koja pored fotografija korisnicima omogućava i proveru verodostojnosti dokumenata (ugovora, memoranduma, faktura…).

U cilju povećanja bezbednosti i sigurnosti celog sistema, realizovan je kao distribuirani sistem i zasnovan je na “blockchain” tehnologiji, odlično je optimizovan po pitanju veličine, hardverske zahtevnosti i potrošnje baterije, pa ga je moguće upotrebljavati i na starijim (i jeftinim) modelima mobilnih telefona.

Ovaj projekat je delo tima profesionalaca sa dugogodišnjim programerskim iskustvom, u okviru kompanije „Tehnološko Partnerstvo d.o.o.“ iz Beograda.

Iskoristite priliku, jer aplikaciju trenutno možete potpuno BESPLATNO preuzeti sa Google Play Store putem linka:

Izvor: smart-life.rs

LookerWeekly

Onlajn nedeljni magazin LookerWeekly.com čitaju mlade i radoznale osobe, koje tragaju za informativnim, zabavnim i edukativnim sadržajem iz najrazličitih oblasti.

Imate komentar?

Na ovom svetu je puno jedinstvenih ljudi...I baš njih smo odabrali za naše LookerWeekly intervjue.
Budite u toku sa najnovijim vestima iz kulture u našoj zemlji.