49. REVIJA FILMSKOG STVARALAŠTVA DECE I OMLADINE SRBIJE

Besplatno putem sajta filmskarevija.com

49. Revija filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije pod sloganom „Bolje da se deca igraju filmom nego film decom“ je u toku. U selekciju je ušlo 56 filmova koje će gledaoci moći da pogledaju besplatno počev od danas do 30. juna putem sajta filmskarevija.com. 

Ova tradicionalna godišnja smotra radova mladih filmskih autora od 7 do 19 godina starosti, održava se svake godine krajem juna meseca u organizaciji Centra amaterskog filma Srbije. 

Žiri u sastavu Gradimir Stojković, pisac, Zoran Stefanović, pisac, Strahinja Savić, reditelj, Snežana Trstenjak, reditelj i animator i dr Marko Stojanović, etnolog će na proglasiće dobitnike nagrada 29. juna.

Prva Revija održana je 1961. godine kao Revija filmova pionira Jugoslavije pod geslom “Bolje da se deca igraju filmom nego film decom“. Revija filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije je njen pravni naslednik. Poslednjih 18 godina Revija je održavana u Beogradu, u Muzeju jugoslovenske kinoteke. Tradicionalno, Reviju pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Filmski centar Srbije i Jugoslovenska kinoteka, a ove godine generalni pokrovitelji Revije su Fondacija za mir i rešavanje kriza i asocijacija Civis.