fbpx

21. Festival zdravlja Beograd u online formatu

,,Napravi korak ka zdravlju”

Tradicionalni 21. Festival zdravlja Beograd biće održan u četvrtak i petak, 24. i 25. septembra, od 10 do 20h, u online formatu, na Youtube kanalu festivala. Zainteresovani građani moći će uživo da gledaju veliki broj interesantnih predavanja, panel diskusija, da poslušaju savete stručnjaka, najave pregleda, preporuke za sportske aktivnosti…

Interesantno je da će predavanja imati i naši vrhunski lekari koji rade u poznatim klinikama u SAD, Italiji, Švedskoj, Danskoj, Brazilu… Najviše pažnje biće posvećeno borbi protiv virusa korona i posledicama koje ostavlja na zdravlje, jačanju imuniteta, udruženjima pacijenata, zdravoj ishrani i pravilnom čitanju etiketa kroz nutriskor na proizvodima, mentalnom zdravlju u doba pandemije kovida 19, metastatskom raku dojke, lekovitom uticaju banja, dijabetesu, anemiji, značaju folne kiseline u trudnoći…

U susret Svetskom danu srca biće održano savetovalište za pacijente ,,Pokucaj mi smo tu”, prof. dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije pojasniće da li će maligne bolesti obeležiti 21. vek, dok će panelisti tribine ,,Važno je da znamo šta jedemo” otkriti sve o zdravoj ishrani. Koje lekove ne treba kombinovati sa određenom hranom i suplementima posavetovaće stručnjaci Farmaceutske komore, a gledaoci će moći da čuju i sve o kvantnoj dijagnostici, ajurvedi, kineskoj tradicionalnoj medicini.

– Imaćemo uključenja iz raznih vrtića i sportskih klubova širom Srbije, a putem video linka svoje savete će dati i medicinari iz raznih klinika. Zahvalni smo partneru festivala ,,Maksiju” koji nam je pomogao da se održi online festival na visokom nivou – istakla je dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala. 

Gledaoci beogradskog Festivala zdravlja moći će da saznaju od Jasmine Kovačev, sa Novog Zelanda, na koji način mogu da se oslobode od stresa, a biće održan i panel o značaju zdravstvenih radnika u vreme korone, na kojem će učestvovati oni koji rade u kovid bolnicama. Biće obrađene i teme iz popularne psihologije, poput principa holističke komunikacije, kao i kako prevazići probleme u partnerskim odnosima. Dr Filgud će predstaviti svoju šifru za zdrav život, a posetioci će moći da saznaju kako da na osnovu DNK zapisa mogu da znaju koja hrana, piće i lekovi odgovaraju njihovom organizmu.

Nova naučna saznanja o uticaju kovida 19 na trudnice i sterilitet predstaviće dr Milan Milenković, ginekolog iz Univerzitetske klinike ,,Karolinska” u Švedskoj, a šta se promenilo od početka pandemije do sada dr Jovana Milić, iz Univerzitetske klinike iz Modene, Italija. Kako integrativna medicina može da bude u službi zdravlja na online Festivalu zdravlja Beograd govoriće dr Bojana Janković Vederli, iz SAD, a direktno će se uključiti i dr Tatjana Zaharova, pedijatar-hematolog iz Univerzitetske klinike u Odenseu, Danska. I ovoga puta predstavnici medija će imati izuzetne goste na svojim tribinama. 

Više informacija o online Festivalu zdravlja Beograd, koji se održava pod sloganom ,,Napravi korak ka zdravlju”, biće dostupno na sajtu www.festivalzdravlja.com.