zaa objavio spot za singl 99 hope 620

ZAA objavio spot za singl 99 Hope

 

Bend ZAA je objavio spot za novi singl ’99 Hope, kojim najavljuje svoj treći studijski album na kojem intenzivno radi. Televizijska premijera je zakazana za 17. mart u emisiji Gruvanje na Radio televiziji Vojvodine 1, saopštila je agencija Papi Chulo. Do tada, spot pogledajte ovde…

ZAA je stilski raznovrsan bend, baziran na ska korenima sa raznolikim uticajima od jazz do punk zvuka. Nastao 2008. godine, iza sebe ima dva studijska albuma – ZAA i Good Things, dvostruki singl Full Scale Riot/Moonlight i EP Foot by Foot, kao i video material Unplugged, Halfplugged, koji se sastoji od akustičnih verzija njihovih pesama.

Od samog početka bend je krenuo sa intenzivnim nastupima u zemlji i inostranstvu. Od preko 130 koncerata treba izdvojiti one na festivalima Punt art i Overjam u Sloveniji, kao i Exit i Festival uličnih svirača, Trenchtown, Reggae Serbia fest, ETvrđava u Srbiji, i klubovima Jazz it u Salzburgu i Cross club-u u Pragu itd.

Video spot je delo produkcijske kuće Besan pas, sa kojom je bend ranije sarađivao na spotu za pesmu Fire. Režiju i montažu potpisuje Iva Pavlović, a iza kamere je bio Marko Cvetković.

“U tekstu pesme personifikovani Balkan šalje poruku Evropi o drami koju je preživeo i sa čijim posledicama se i dalje bori. Iz obesčovečene igre moći izranjaju lica ljudi sa osmehom i pogledom koji govori o nadi i životu u toj Evropi kojoj, po tradiciji i kulturi, i oni pripadaju.”