TIDE 2 foto Alja Kink

Tide snimili spot za baladu “Love is Gone”

“Love is Gone” je treći singl sa aktuelnog albuma grupe Tide, nazvanog jednostavno “No. 4”, izdanja koje je prema velikom broju relevantnih medija svrstano među najboljim albumima 2012. godine. Premijerno prikazivanje spota zakazano je za ponedeljak, 11. novembar, u 20 časova na regionalnom MTV-u.

Tide su novi spot snimili u ljubljanskoj Cvetličarni Mediapark u režiji Tine Istenič sa kojom su sarađivali prilikom spota za pesmu “Riot Act”. Za svetla, koja su jedan od ključnih elemenata spota, pobrinuo se Črt Birsa, a snimatelji su bili Andraž Brelih i Blaž Miklič.

“Ideja spota je veoma jednostavna. Želeli smo da prikažemo Tide u akciji, hemiju benda i živih nastupa. Nemamo potrebu da stvaramo veštačku priču ili muziku povezanu sa događajima iz života ili politike. Ovog puta smo u prvi plan istakli muziku i ‘performans’ grupe Tide”, izjavio je po završetku snimanja spota Kevin Koradin, pevač i gitarista grupe, a ostatak benda je rekao da će se „gledaoci spota osećati kao da su deo grupe i da su sa njima na bini“.

Zanimljivo da je “Love is Gone” prva balada grupe Tide koju su odlučili da ekranizuju.

Odmah nakon premijere spota Tide započinju serijal koncerata.

foto: Alja Kink