The XX objavio treći album “I See You”

Na radost fanova širom sveta, dugoočekivani treći album londonskog tria The xx “I See You” ugledao je svetlost dana za etiketu “Young Turks” kao CD, LP i digitalno izdanje. Album možete preslušati na Deezeru ili kupiti na Google Play Music.

Sudeći po reakcijama ljubitelja zvuka kultnog elektro-pop tria, koji čine Romy Madley Croft, Oliver Sim i Jamie Smith, novi album “I See You” donosi brojne novine. Bend za album “I See You” navodi da je to njihovo najodvažnije i najambicioznije izdanje.

Na albumu se se nalazi 10 pesama – Dangerous, Say Something Loving, Lips, A Violent Noise, Performance, Replica, Brave For You, On Hold, I Dare You i Test Me.

Album je naišao na odličan prijem i kod medija: “U pesmama na izdanju “I See You” više se ne insistira na strogom minimalizmu, koju je oblikovao prethodna dva albuma. Paleta tonova je znatno proširena; postoji nekoliko čvrstih plesnih ritmova, odjeci Beach Boys-a i smenjuju se jedinstveni tonovi sintisajzera; čak i sempl Hall & Oates u singlu “On Hold”. Kao i na prethodnim izdanjima, oseća se krhkost i napetost, ali postoji i novo samopouzdanje”. – navodi se u recenziji New York Post-a.

[su_quote cite=”RollingStone”]The xx nikada nisu bili tako “emotivno razgolićeni” u svojim muzičkim ambicijama. Rezultat je nezaboravan kao i uvek.[/su_quote]

[su_quote cite=”The Wall Street Journal”]Na ambicioznom novom albumu The xx, stvoren je ključni, magnetski spoj elektronike i popa.[/su_quote]

Dok su prethodna dva albuma snimana u izolaciji u Londonu, “I See You” je nastajao između marta 2014. i avgusta 2016. u Americi, Reykjaviku, Los Anđelesu i Londonu. Producirali su ga Jamie Smith i Rodaidh McDonald. The xx je objavio video za pesmu “On Hold”, koji je sniman u Marfi, Teksas, a režirao ga je cenjeni filmski reditelj i fotograf Alasdair McLellan.