Milos Karadaglic 2016 PROMO 2 universalmusic.rs Abbey Road.jpg

Miloš Karadaglić predstavlja Blackbird: The Beatles Album

 

Nagrađivani, svetski poznati gitarista, Miloš Karadaglić, predstavlja svoje četvrto studijsko izdanje “Blackbird: The Beatles Album“.

Nakon tri neverovatno uspešna albuma u kojima je glavni fokus bio na klasičnom zvuku gitare, Miloš Karadaglić predstavlja novi album, obrade The Beatles pesama u potpuno novom aranžmanu, na kom je sarađivao sa etabliranim jazz, soul, word music i pop muzičarima kao što su: Gregory Porter, Tori Amos, Anoushka Shankar, Sergio Assad i Steven Isserlis.

Na albumu se nalaze poznate The Beatles pesme: “Blackbird“, “Come Together“, “While My Guitar Gently Weeps“, “Eleanor Rigby“, “Fool on the Hill”, ali i “Let It Be” u saradnji sa Gregory Porterom koji je prošle godine u julu gostovao u Beogradu na Musicology festivalu.

Miloš Karadaglić je novi album snimao u legendarnom Studio 2 Abbey Road studiju, u kom su i sami Beatlesi snimili gotove sve svoje albume – čak su korišćeni i autentični mikrofoni (isti oni koje su koristili članovi benda The Beatles). Super zvezda klasične muzike, Miloš Karadaglić, se našao i na naslovnici aktuelnog broja BBC Music časopisa.

Tokom svog odrastanja u Crnoj Gori, Miloš je više pažnje posvetio izučavanju klasične muzike, te je tek dolaskom na Royal Academy of Music u Londonu imao prilike da se susretne sa popularnom muzikom u svom najfinijem obliku. Profesor mu je predložio da nauči The Beatles pesmu “Yesterday“ u aranžmanu japanskog kompozitora Torua Takemitsua. „Tada sam izučio to delo i u potpunosti se zaljubio u njega“ – rekao je Miloš Karadaglić. 

O kakvom muzičaru se radi govori i magazin The Guardian, koji mu je posvetio nekoliko reči nakon nastupa u svečanoj atmosferi Royal Albert Hall-a: „Neverovatno je da u tako jednostavnoj postavci, sa samo jednim mikrofonom i malo pametne rasvete samo jedan gitarista uspeva da prostrani Royal Albert Hall pretvori u nešto tako intimno“ – i time zaokružio priču o veličini Miloševog muzičkog talenta, bilo nastupao u intimnoj atmosferi ili u velikim koncertnim dvoranama širom sveta.

Miloš iza sebe ima i prestižne Gramophone, Brit Classic i Echo Klassik nagrade, a svoje debi izdanje “Mediterráneo” je predstavio 2011. godine.

Miloš Karadaglić predstavlja svoje viđenje The Beatles pesama, u modernom aranžmanu sa uzbudljivim gostujućim izvođačima, a novo studijsko izdanje na sjajan način otelotvoruje Miloševu eklektičnost i prikazuje njegovu otvorenost ka svim muzičkim stilovima.

“Blackbird: The Beatles Album” je u Srbiji i Crnoj Gori dostupan za streaming i digitalni download putem servisa Deezer i Google Play.