Carnegie Hall e1414666160837

LP Duo nastupio u Karnegi Holu

LP Duo koji čine pijanisti Sonja Lončar i Andrija Pavlović, nedavno su održali debitantski koncert u čuvenoj koncertnoj dvorani  Carnegi Hall u Njujorku.

Nakon nastupa Beogradske filharmonije, i naš istaknuti klavirski duo dobio je priliku da se predstavi Njujorškoj publici u sali Weill Recital Hall.

LP Duo je premijerno izveo tri kompozicije domaćih autora, Miloša Raičkovića, Ivana Božičevića i Miroslava Miše Savića, čija je kompozicija Waltz, all dressed up for St. Lazarus Day za dva klavira i toy piano doživela svetsku premijeru.

Specijalna gošća koncerta bila je čuvena pijanistkinja Margaret Leng Tan, poznata po premijernom izvođenju mnogih dela savremene muzike i saradnji sa velikim brojem čuvenih  kompozitora među kojima posebno mesto zauzima Džon Kejdž.

Ostatak programa činila su dela američkih kompozitora Marka Melica i Džona Adamsa, kao i kompozicije danskog kompozitora Kima Helvega. Publika je kraj koncerta dočekala na nogama i nagradila LP Duo ovacijama u punoj sali Carnegie Hall-a.

LP Duo je ovim koncertom predstavio dva poslednja CD-a: Belgrade New Classics sa delima poznatih domaćih autora za 2 klavira i CD sa kompletnim delima danskog kompozitora Kim Helweg-a koji na poseban način spaja savremenu klasičnu muziku i jazz.