fbpx

Kompilacija Sever Severozapad vol. 3

Kompilacija „Sever Severozapad vol. 3“ na kojoj je zastupljeno 16 grupa iz Subotice i isto toliko pesama dostupna je za besplatno preuzimanje i preslušavanje.

Kompilaciju možete preuzeti sa sa sajta Fondacije „Danilo Kiš“.

Preslušavanje „Sever Severozapad vol. 3“.

Izdanje je na CD-u 29. novembra 2013. godine objavila Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“, a istog dana u Omladinskom klubu “Skladište” u Subotici održana je koncertna promocija kompilacije kada je određen tiraž diskova podeljen prisutnoj publici.

Kompilacija „Sever Severozapad vol. 3“ najnoviji je dokaz koliko je subotička muzička scena kreativna i zanimljiva. Na ovom izdanju mogu se čuti gotovo svi savremeni muzički žanrovi u svojim raznovrsnim varijacijama: od žestokog noise rocka benda Ljudske potrebe i alternativnog dadaističkog popa, kako je svoju muziku definisala grupa Omladinac 11, preko zanimljivog viđenja new wavea Secret Man i hip-hopa na mađarskom sastava SenkiHáza, sve do savršene pop-rock melanholije Pionir 10, izvrsnog amerikana zvuka Wooden Ambulance i inspirativnog jazz-drum’n’bass komada sastava Neuroleptic trio. Ako ovome dodamo ultimativni metal-hard core All the Arms We Need, nežni electro-pop HalloAgain, bazični rokenrol grupe Nafta i lepršavi, gotovo plesni world music grupe Carry, jasno je da će mnoge ova kompilacija veoma prijatno iznenaditi.

 

More Stories
Dani evropske baštine na Kalemegdanu