Iznenađenje u Ljubljani, Beogradu i Zagrebu

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Proteklog vikenda slovenački sastav Leni Kravac održao je mini uličnu turneju u prestonicama Slovenije, Srbije i Hrvatske priredivši koncertne performanse na atraktivnim gradskim lokacijama bez prethodne najave.

Uz ovaj sedmočlani sastav put Ljubljane, Beograda i Zagreba išla je i video ekipa koja je zabeležila sve zanimljive momente, a snimljeni materijal biće iskorišćen za potrebe video spota.

“Svirali smo na ulicama i otvorenim gradskim lokacijama, jer smo želeli da iz prve ruke upoznamo zatečeni auditorijum sa našim radom”, rekao je Matija Jašarov, basista i osnivač ovog neobičnog sastava.

Leni Kravac sa radom je započeo kao tročlani sastav bez vokala pre četiri godine u Ljubljani. Tokom godina bend se razvijao i muzički i personalno, te sada postavu čine sedmoro članova. Saksofon, truba, gitara, bas gitara i bubnjevi uz dva vokala čine Leni Kravac, bend koji izvodi neobičnu balkansku fuziju, što ne čudi obzirom da svi članovi vode poreklo iz različitih zemalja bivše Jugoslavije, a muzičke uzore pronalaze širom sveta.

Video materijali zabeleženi tokom ove neobične mini turneje biće iskorišćeni za potrebe spota jedne od najavnih numera debi albuma čiji je izlazak najavljen za septembar. U iščekivanju spota izdvojene su reakcije ljudi kada su se prvi put susreli sa muzikom benda Leni Kravac:

Grupa je do sada nastupala u Srbiji, Bosni I Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj i Slovačkoj.