bad copy2

Završen Street Art

Više hiljada uglavnom mladih ljudi uživalo je na osam koncerata organizovanih u okviru “Street Art” festivala u dvorištu OŠ „IV kraljevački bataljon“ u Kraljevu, a dnevni program je posetilo više stotina najmlađih Kraljevčana.

Program je bio prilagođen svim generacijama, pa su u publici bila i deca od tri godine i oni koji su već zagazili u petu deceniju.

Drugo veče festivala obeležio je žešći zvuk pank roka, a treće veče hip – hop i di džejevi. Najposećeniji su bili nastupi bendova “Ritam nereda” i “Bad copy”.

“Pozitivna je ideja da se organizuje ovakav festival, posebno kada nema jako velikih imena, kada je svedeno na andergraund, kao što je muzika kojom se mi bavimo. Naravno, ovo je velika podrška za mlade bendove”rekao je Boban Petronijević, frontmen „Ritma nereda“ .

Poslednje veče festivala obeležili su zvuci hip-hopa, repa i di džejeva. Nastupili su DJ Mystee i Kolle, hip-hop trupa “Continuum Prime” (Niš), “Stereo banana”, “Bad copy”, DJ iz Adriatic Funk League – Efemdžemov, Zupany i Darkinjo. Publiku je posebno oduševio i razveselio nastup popularnog hip-hop sastava “Bad copy“ iz Beograda.

Dnevni program u dvorištu OŠ “Dimitrije Tucović, koji se održavao dva dana, 28. i 29. avgusta, posetilo je više stotina najmlađih kraljevčana. Radionice na kojima su ove godine učestvovali su: logička igra “Magic The Gathering”, Zumba fitnes, Sticker show, radionica akrobatske trupe „Siboks“ i plesne grupe „Continuum prime“ iz Niša, origami i likovna radionica. Zidove škole oslikavali su grafiteri iz Kraljeva, Čačka, Beograda i Berlina.

“Petim jubilarnim „Street art“ festivalom završena je ovogodišnja letnja festivalska sezona u Kraljevu. Ova manifestacija je potvrdila da iza nje i dalje treba da stoji Grad Kraljevo. Zadovoljni su i publika i izvođači i to je pokazatelj da ovaj festival treba da postoji, da se razvija i nadograđuje – i da naredne godine bude još veći i bolji. Zaposleni u Kulturnom centru „Ribnica“ su ovog leta dali sve od sebe da se na četiri festivala pokažu kao dobri organizatori i domaćini mnogobrojnim gostima iz zemlje i inostranstva” – kaže v.d. direktora Elizabeta Todorović.

Pokrovitelji „Street art“ festivala su Grad Kraljevo, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a festivalu su pomogli i brojni donatori i mediji.