1 foto Nemanja Djordjevic

Wovenhand protutnjao Beogradom i Novim Sadom

Kultni američki bend Wovenhand održao je furiozne nastupe u sredu, 17. maja, u punoj sali Amerikana Doma omladine Beograda, a sinoć (četvrtak, 18. maj) u novosadskom Firchie Think Tank Studiju priredio je još jedan impresivni muzički događaj.

Beogradski nastup Dejvida Judžina Edvardsa i njegovog benda mnogi su ocenili kao najbolji do sad u glavnom gradu naše zemlje, a koliko je sam bend bio zadovoljan nastupom i reakcijom publike govori činjenica da su se (po prvi put) nakon koncerta zadržali sa obožavaocima i to skoro sat vremena, razgovarajući, slikajući se, potpisujući autograme…

Novinar sajta Balkanrock.com Nikola Krstić u izveštaju sa koncerta pod nazivom “Wovenhand zagospodario tamom u Beogradu”, između ostalog piše “… ova ekipa je ponudila – kao što i kroz svoje pesme radi, kao što će uvek i činiti – nešto sasvim drugačije. Nešto toliko zatamljujuće, fascinantno maglovito i frapirajuće misteriozno, što pojedine, ukoliko se dovoljno duboko unesu u pesme, ostavlja bez bilo kakve reči. Tako da je iza njih ostala samo magla, hipnotisana gomila, Nemanjine fotografie ispred i autor koji nije imao prevoz do kuće.”, dok sajt Hellycherry.com u članku Nemanje Mitrovića “Tretman zvezdanog sjaja – Wovenhand” ističe: “Odličan koncert, pun arhaičnog, čudnog, psihodeličnog, eksperimentalnog, ali ponajviše potpunog muzičkog užitka i predstave. U nadi ka ponovnom, uživaćemo u uspomenama sa ovog, spektakularnog koncerta”.

Ceo događaj u beogradskom Domu omladine upotpunila je atraktivna izložba fotografija Nemanje Đorđevića pod nazivom “Iskrenost”, koja se inače prilično svidela i samom Dejvidu Judžinu Edvardsu (jednu od fotografija je dobio na poklon). Izložba je u holu ispred sale Amerikana otvorena do 21. maja.

Nakon nezaboravnog koncerta koji je Wovenhand održao 2011. godine u novosadskoj Sinagogi, koji je inače jedan od njhovih najgledanijih snimaka na servisu You Tube, Dejvid Judžin Edvards je sa bendom sinoć u solidno popunjenom velikom prostoru Firchie Think Tank Studija odsvirao još jedan odličan koncert.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Dejvid Judžin Edvards je (kao i ostatak benda) oduševljen reakcijama novosadske i beogradske publike i obećava da će se vratiti u Srbiju prvom sledećom prilikom.

Više informacija možete pronaći u priloženom saopštenju.

Uz email takođe prilažemo fotografije sa beogradskog i novosadskog koncerta.

foto: Nemanja Đorđević