Larissa Terescenko Promo foto 03

U KC Gradu na najveći muzički Shuffle do sada!

U KC Gradu 15. juna  biće najveći muzički Shuffle do sada! Koncert će biti donatorskog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica biće upotrebljen za podršku školovanja mlade violinistkinje Larisse Tereščenko na Nacionalnoj Muzičkoj Akademiji u Oslu!

Larissa će sa svojim prijateljima dočarati univerzalnost muzike kroz više stilova – savremena klasika, džez, progresiv metal.
Kao glavni gosti koncerta, nastupiće Vasil Hadžimanov, Pera Krstajić, David Maxim Micić, Aleksandra Đelmaš i Peđa Milutinović, a izvešće se i delo mlade kompozitorke Ane Krstajić.

Larissa je primljena na studije na Nacionalnoj Muzičkoj Akademiji u Oslu i potrebna joj je Vaša pomoć da tamo i ode. Školovanje u Norveškoj je besplatno, ali je depozit za boravak u ovoj zemlji, za godinu dana, 12.000€. Za stanove i domove je potrebno uplatiti depozit za 3 meseca unapred, a svakodnevni život je veoma skup. Larissa je tamo upisala treću godinu osnovnih studija, a ni Srbija, ni Norveška nemaju opcije stipendiranja osnovnih studija, već studija samo viših stepena.

*Larissa je višegodišnji polaznik majstorskih kurseva prof. Dejana Mihailovića i Nemanje Radulovića. Osvojila je brojne nacionalne i internacionalne nagrade širom Evrope i održala veliki broj koncerata u Srbiji i Francuskoj. Nastupala je u orkestrima i imala turneje po Evropi i Aziji (Neue philharmonie Munchen, EUphony), a zatim i kao solista sa orkestrima iz Norveške i Srbije. Takođe, sarađivala je u polju savremenih stilova, najviše u području progresiv metala, sa Davidom Maximom Micićem, australijskim bendom „Plini“, čileanskim gitaristom Bendžaminom Lechugom, nemačkim bendom „A Dog Called Ego“, „Pink Floyd Project“ iz Norveške i „Tutti World Music Orchestra“ koji je okupljao muzičare iz cele Evrope.*

Cena ulaznice iznosi 500.00din, ali obzirom da je svrha ovog koncerta i druženja da se pomognu studije ove mlade umetnice, ukoliko ste u mogućnosti, moći ćete svakako da doprinesete i većim iznosom od ovog . Ulaznice će se prodavati na ulazu KC Grada, na dan koncerta.