Kriske

Ti i Kriške zatvaraju sezonu “na zidiću”

U završetku letnjeg programa koncerti „na zidiću“, publika će na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda ovog vikenda, 20. i 21. septembra, imati priliku da čuje dva sjajna bend: TI i KRIŠKE. U slučaju kiše, koncerti će biti održani u Holu Doma omladine Beograda.

Bend TI, koji nastupa u petak, 20. septembra od 20h, predstavlja kombinaciju sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova. Ilija Duni (gitara, bas sintisajzer i vokal) i Trajče Nikolovski (elektronski bubanj i vokal) stoje iza ovog vanserjiski zanimljivog i kvalitetnog psihodeličnog pop benda.

Dan nakon nastupa na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine, bend Ti nastupaće u Kragujevcu, u okviru akcije „Provetravanje“. Sledeći nastup u Beogradu, biće u novembru, sa belgijskim bendom Efterklang.

Zajedničko shvatanje muzike i originalnog zvuka koji se retko može čuti na domaćoj sceni bio je motiv osnivanja benda Kriške, koji će u subotu 21. septembra sa početkom u 20h, nastupiti na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a. Iako Dragan, Oliver, Ivan i Damjan nastupaju kao bend Kriške već tri godine, nije ih lako svrstati ni u jedan žanr. Njihova muzika je bliža bendovima sedamdesetih i prizvuku koji su tada nosili talasi kraut roka, no vejva i nojz scene andergraund bendova.