fbpx

Počinje Take over festival

Od 17-20. novembra na Kolarcu se održava Take over festival koji predstavlja simboličan završetak aktivnosti koje je savet mladih u okviru ovog projekta imao.  Na otvaranju festivala u petak od 19h, gostima će se obratiti direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević i Stefan Jovčić ispred Take Over saveta mladih. Festival će otvoriti direktorka British Council-a u Beogradu Kler Siris.

Performansom ,,Druga strana normalnosti” koji će uslediti nakon formalnog dela, zvanično će otpočeti program festivala.

Od 20:30h u Digitalnoj galeriji biće priređen koktel.

Kao tema festivala izabrana je promocija klasične muzike na način kako je mladi vide i doživljavaju. Pored aktiviranja novih prostora koji će tokom festivala biti korišćeni, na dan festivala sa radom počinje i Digitalna galerija koja će od 17. novembra biti otvorena za sve posetioce Kolarca.

Uz slogan Nova žica savet mladih u okviru Take Over projekta već dve godine vredno radi na Kolarcu. U saradnji sa mentorima sa Kolarca ovi mladi ljudi su nakon upoznavanja Kolarčeve zadužbine, prepoznali programe koji najbolje komuniciraju sa mladima a onda i kreirali neke nove programe.

Take Over je projekat British Council-a u saradnji sa Kreativnom Evropom koji za cilj ima razvoj mlade publike.

Projekat TO okupio je zemlje partnere UK, Grčku, Poljsku, Italiju i Srbiju koji uz pomoć oformljenih Saveta mladih (Youth Boards), čiji su članovi uzrasta 18-28 godina, u odabranim institucijama kulture kreiraju programe za novu, mladu publiku pod sloganom “Seeing young audiences through young people’s eyes”.