IMG 0260

Održano Medela Dečje beogradsko proleće

 

Sinoć je u prepunoj sali “Donka Špiček”, Dečjeg kulturnog centra Beograd, održano „Medela Dečje beogradsko proleće“. Novih 11 pesama za najmlađe, koje su komponovane specijalno za ovaj festival, otpevali su naši vrsni pevači i glumci: Sergej Ćetković, Branko Milićević Kockica, Jelena Tomašević Bosiljčić, Andrija Milošević, Svetislav Bule Goncić, Minja Subota, Bojana Stamenov, Nevena Božović, Slaven Došlo, Ivan Zekić, Marko Marković i Hor DKCB sa dirigentom Nevenom Ivanović. Domaćini programa bili su Leontina Vukomanović, urednica festivala  i Vuk Trnavac (8), član Studija za kulturu govora i glume DKCB.  Pesme koje je publika čula, „Nema struje“, Što se toga tiče“, „Kestenjasta Sanja“, Pozdrav iz Srbije“, pisali su legendarni tvorci poezije za decu Ljubivoje Ršumović, Slobodan Stanišić, Vladimir Andrić i drugi, a notama obogatili naši najbolji kompozitori za decu, ali i odrasle.

Leontina Vukomanović zahvalila se, u ime osnivača  festivala, Dečjeg kulturnog centra Beograd, kompaniji Medela Vrbas, Gradskoj upravi grada Beograda, Fondaciji „Dragica Nikolić“, Ministarstvu kulture Republike Srbije, na velikoj pomoći i podršci  da se ova manifestacija, koja je obnovljena prošle godne, realizuje i ove. „Medela Dečje beogradsko proleće” naknadno će biti emitovano na Radio Televiziji Srbije.

Cilj ove manifestacije, sa bogatom tradicijom, je stvaranje novih pesama i usmeravanje dece i njihovih roditelja na pažljivo odabrane tekstualne sadržaje koji nose edukativne poruke. Time ćemo doprineti razvijanju kulturnih vrednosti kod dece i stvaranju navika posećivanja muzičkih događaja visokog kvaliteta.