EJO PROMO 2

NOVI SPOT I KONCERT ETHNO JAZZ ORCHESTRA

EJO – Ethno Jazz Orchestra, sastav koji predstavlja simbiozu tradicionalnih melodija Balkana, afro i fusion jazz muzike, posle brojnih nastupa po regionu stiže u Beograd 31. marta u klub SOUL Society stari Bitef. Povod za koncert je takođe i novi video za pesmu Rasti, rasti moj zeleni bore. Rasti, rasti moj zeleni bore je srpska izvorna pesma koja vodi poreklo sa Kosova i Metohije.

Velika inspiracija leži u udisanju nove energije u stare pesme sa našeg podneblja, te svaka nama poznata melodija oblači se u novi, džez aranžman. Novi i nadasve neobični ton koji donosi ovaj sastav boji šarenoliku World Music i modernu Jazz scenu.

EJO krasi posebnost i iskustvo muzičara koji ga neraskidivo čine, i nakon brojnih nastupa svetske muzike u zemlji i regionu stižu u Beograd. Prošle godine, bend je na kanadskom sajtu Ethnocloud, koji okuplja World Music sastave širom sveta, zauzeo prva dva mesta i na svetskoj i na balkanskoj top listi.

Zvuk čini spoj jazz vokala Milica Dobrić / Nataša Pejčić i upečatljivost zvuka i savremenog pristupa tradicionalnim notama saradnika – Stevan Milijanovic na klavijaturama,koji je uradio aranžmane za skoro sve pesme, Aleksandra Jovana Krstića na flauti i kavalu, Armand Mesaroš na basu, Aleksa Milijanovic na bubnjevima i perkusioniste Aleksandar Alempijevic.