bonfire crop 2

Nemački hard rok sastav “Bonfire” 17. juna konačno u Srbiji: koncert u rok klubu “Fest” u Zemunu

Ostalo je još samo tri dana do koncerta čuvenog nemačkog hard rok benda “Bonfire”, koji će u ponedeljak, 17. juna, konačno održati svoj prvi nastup u Srbiji.

U okviru svoje svetske turneje “The Origins”,  grupa “Bonfire” će svirati 17.06. u rok klubu Fest u Zemunu. 

Time se nastavlja dolazak značajnih inostranih bendova hard rok ili hevi metal orijentacije u našoj zemlji, kojih je već priličan i zavidan broj.

Organizaciju potpisuje “Rockfire Record Shop”, a zanimljivo da je kapacitet kluba prilično ograničen, tamo da će u prodaji biti samo 200 karata.

Prvih 50 karata su bili po ceni od 2500, onda su 3000, i ako preostane karata na dan koncerta će posetioci izdvojiti 3500 dinara.

Kako istorija kaže, hard rock bend je osnovan ’70-ih godina u Ingolstatu pod drigim imenom -“Cacumen”, i idejni tvorac je gitarista Hans Ziller,  koji i danas predvodi “Bonfire”.

 Posle 14 godina i nekoliko manje uspešnih studijskih albuma, 1986. godine, bend ipak menja ime u koje znamo – “Bonfire”.

Najviše su se proslavili za vreme zlatne ere ’80-ih godina sa albumima “Don t Touch The Light”, “Fireworks” i “Point Blank”. 

Smatrani su da uspešno kombinuju stilove, od evropskog melodičnog hard rocka kao “Scorpions”, “Europe”, “Pretty Maids”, “Whitesnake”, sa američkim hair/glam metalom (“Dokken”, “Ratt”, “Motley Crue”, delimično imaju i senzibilitet po uzoru na univerzum Ozija Ozborna i “Black Sabbath”).

Na vrhuncu svoje karijere, 1989. godine, “Bonfire” sa pesmom „Sword and Stone“ obeležio je donekle uspeh filma “Shocker”, koji je istakao glumca Pitera Berga. On je kasnije postao i uspešan reditelj komercijalnih visokobudžetnih filmova u Holivudu.

 https://www.imdb.com/title/tt0098320/ .

Upravo u okviru aktuelne turneje 2023/2024, gde će posetiti Beograd, nemački hard rokeri “Bonfire” izvode isključivo svoje klasike sa prva tri albuma, dakle sve same hitove – “Sweet Obssession”, “Ready 4 Reaction”, “Hard On Me”, “You Make Me Feel”, “S.D.I.”, “Sword And Stone”, “Fantasy”, “Who’s Foolin’ Who”, “Freedom Is My Belief”.

Iako je bend osnovan 80-tih, oni i dalje održavaju taj vajb uspešnih koncerata, imaju očigledno neuništivu energiju, i sami priznaju da uživaju u muzici i rokerskom načinu života. 

Prodaja karata je samo u navedenom ROCKFIRE Record shop-u, (Mihizova 22 na Dorćolu / radno vreme: utorak – subota od 15 do 20h).

Za one koji nisu iz Beograda postoji mogućnost slanja karata poštom, za poručivanje se možete javiti porukom na stranici prodavnice preko donja dva linka:

https://www.instagram.com/rockfire_record_shop_belgrade

https://www.facebook.com/rockfirerecordshop