ROBERT GLASPER BELGRADE EXPERIMENT PROMO

Najveća savremena jazz zvezda Robert Glasper konačno stiže u Beograd

 

Najveća savremena jazz zvezda Robert Glasper konačno stiže u Beograd sa svojim triom 22. i 23. novembra na festival Musicology, a ekipa talentovanih muzičara i pevača domaće scene će svojim eksperimentom ozvučiti ostale dobro poznate numere ovog umetnika u petak 17. novembra u 22h u klubu SOUL Society – stari Bitef!

Grupa izvrsnih beogradskih muzičara upotpuniće Glasperov dolazak donoseći nam instrumentale njegovog Experiment-a kao i pesme sa albuma ,,Black Radio’’, protkanog najistaknuntijim glasovima savremene soul/jazz/r&b scene –Lalah Hathaway, Bilal, Jill Scott, Erykah Badu, Ledisi…

Robert Glasper je upravo ovim numerama stekao svetsku slavu i prepoznatljivi muzički pečat, a oni koji će odati autentični omaž ovom umetniku jesu upravo oni muzičari koji grade i neguju zvuk inspirisan Glasperovim stvaralaštvom, a to su:

Katarina Kočetova i Aleksandar Grujić – klavir
Bogdan Đurđević – bubnjevi
Milena Jančurić – flauta
Ivan Radivojević – truba
Marko Ćurčić – bas
Ilija Mihailović, Gorica Šutić i Milica Dobrić – vokali

Poznato je da u okviru svojih svetskih turneja Robert Glasper rado ostvaruje kontakt sa lokalnim umetnicama i ljubiteljima muzike uopšte. Naredne nedelje, Robert Glaser će iskoristiti dvodnevni boravak u Beogradu, kako bi sa našim mladim muzičarima i onima koji se tako osećaju, podelio iskustva svoje bogate karijere, otkrio im trikove i tajne u koje je pronikao baveći se muzikom i muzičkom industrijom. Radionica sa Robertom Glasperom će se održati 23.11. u klubu Bitefartcafe, uz podršku Američke ambasade u Beogradu. Ideja koncertnog serijala  Musicology Barcaffè Sessions je da, osim što pruža priliku publici da čuje izvođače koje je teško čuti u zemlji i regionu, omogući muzičarima i mladima koji žele da se bave muzikom da pohađaju kreativne i interaktivne radionice sa izvođačima koji nastupaju.

“Želimo da u mladima probudimo kreativnu misao i pružimo im opciju da čuju i nauče nešto novo i drugačije u sopstvenoj zemlji, kao i da sopstvenim angažovanjem i nesputanim istraživanjem stvore nešto što izlazi iz okvira i kalupa muzike sa naših prostora. Musicology je tako svojevrsna škola muzike, sa ciljem da mladima donese nešto potpuno novo. Oni najčešće formalno muzičko obrazovanje traže van granica naše zemlje, a cilj ovih radionica je da omogućimo muzičarima da i u sopstvenoj zemlji uče i to od nekih od trenutno najcenjenijih muzičara“ kaže direktor festivala Miša Relić.