matine klasike

Matine klasike u Parobrodu

Koncert istaknutih umetnika Jasne Popović (klavir) i Krzysztof Kaczka (flauta) biće održan 12. septembra sa početkom u 19h u kamernom holu Parobroda, Kapetan Mišina 6a.

Pijanistkinja, Jasna Popović, je rođena u Beogradu gde je veoma rano pokazala interesovanje za muziku. Još dok je pohađala školu u Beogradu, ljudi su primetili njen talenat i počela je da osvaja razna školska takmičenja I da dobija ozbiljnije angažmane. 1997 odlučuje da nastavi svoje školovanje na prestižnoj muzičkoj akademiji u Minhenu (Nemačka). Slede koncerti i festivali po celoj Evropi, Italiji, Austriji, Češkoj, Poljskoj, Nemačkoj i.t.d.

Imala je čast da sarađuje sa vrhunskim umetnicima kao što su Roman Patkolo, Eugen Levinson, kontrabasistom Njujorške Filharmonije, David Brajan, klavijaturistom grupe Bon Jovie. U sezoni 2013 zakazani su koncerti u Londonu, Parizu i Džakarti kao i svečani koncert u Valdorf Astoriji u Njujorku gde će učestvovati na tradicionalnom Bečkom balu. Jasna Popović je Behštajnov umetnik i trenutno živi i radi u Njujorku i Majamiju, SAD.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Krzysztof Kaczka je rođen u Torunu u Poljskoj. Svoj debi u Karnegi Holu imao je kao pobednik IBLA Grand Prize. Kao pobednik Australijskog festivala flaute u Adelaidu predsednik žirija Jean Ferrandies je rekao o njemu “kakav divan ton, divno sviranje i neverovatne tehničke sposobnosti”. Krzysztof je diplomirao na Minhenskoj akademiji gde je i upoznao Jasnu Popović i započeo dugogodišnju saradnju sa njom. Magistrirao je u Salcburgu u Austriji kao i na Bečkoj državnoj akademij a specijalizaciju je završio u Parizu. Dobitnik je i mnogih nagrada, između ostalih IBLA Grand Prize New York, Padova, Sydney Flute Festival, AFF, Citta di Barletta, NFA Pittsburgh, i nagrada Tansman.

Krzysztof je nastupao na brojnim festivalima kao solista i kamerni muzičar od kojih izdvajamo Herkulessaal der Residenz Minhen, Gasteig, Wellington Town Hall, Hobart City Hall (Tasmania), New York University, Verbrugghen Hall in Sydney, Poljska ambasada u Vašingtonu DC, Kuala Lumpur, Singapur, Pariz and Rim. Kao prvi flautista u Guangzhou Symphony orkestra u Kini, nastupao je sa Long Yu, Jiri Belohlavek, Krzysztof Penderecki, Stephane Denéve, Maxim Vengerov, Sylvian Camberling, Yo Yo Ma, Lang Lang, Sarah Chang i Midori.