fbpx

Korejski pop-rok koncert

Četvrtak, 28. februar, 20h, DKCB

Osam mladih interpretatora iz Udruženja Mokranjac, uzrasta od 13 do 19 godina, koji će beogradskoj publici predstaviti korejski pop-rok, Key pop, uz pevački, reperski, svirački i scenski nastup, nastupaće u u četvrtak, 28. februara od 20 časova u Dečjem kulturnom centru Beograd. Ulaz je slobodan…

Koncert korejskog popa, sa harmonskim početkom, zapletom i neobičnom koncepcijom teksta, ostaviće veliki utisak na slušaoce, koji će ovom prilikom upoznati savremenu korejsku muziku i nesvakidašnji scenski nastup.

Udruženje ,,Mokranjac” već godinama pravi neobične koncerte, koje nimalo ne ostavljaju publiku ravnodušnom.

Sve je počelo sa klasičnom muzikom, preko Šopena, Betovena, Rahmanjinova, zatim se nastavilo sa domaćim pop rokom, kao što je Parni Valjak, grupa Piloti i tako dalje, pa sa stranim pop rok žanrom, da bi se na kraju došlo do korejske pop muzike, kako ističe jedan od aktera ovog udruženja, Milan Medošević. Ostali članovi Udruženja „Mokranjac” navode da je plan bio da se muzički pravac usmeri ka savremenijoj muzici, koju ljudi slušaju česće, a to je pop rok, tako da su se odlučili za Korejski pop takozvani Key pop, koji je poslednjih godina veoma aktuelan u svetu, a poslednje četiri godine se intenzivnije sluša i u Srbiji.

Broj Key popera se drastično povećao od 2012. godine, zbog čuvenog hita Gangam Stajl.

More Stories
Veliki jubilej: 200. izvođenje predstave Suze su OK