slika 974 IMG 0015a

Konkurs: Svirajte na Muzičkom paviljonu

Javno preduzeće “Beogradska tvrđava” poziva zainteresovane pojedince i grupe koji se profesionalno ili iz hobija bave muzikom da se prijave za održavanje koncerata na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.

Planirano je održavanje oko 30 koncerata klasične, džez, tradicionalne, filmske, rege i autorske muzike. Rok za dostavljanje materijala je 24. april 2015. godine, a detalji konkursa, pravila i propozicije mogu se pronaći na internet prezentaciji JP “Beogradska tvrđava.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Muzički paviljon na Kalemegdanu nalazi se nedaleko od fontane „Borba“ i namenski je izgrađen za realizaciju promenadnih muzičkih dešavanja. Izgradnju Paviljona finansirao je Grad Beograd, a projekat je izradio Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Svečano je otvoren u aprilu 2004. godine, od kada je na ovom prostoru održano više od 200 koncerata, četiri festivala umetničke muzike „Muzika klasika light“, kao i veliki broj radionica za decu i drugih manifestacija i programa.

Tokom ovog leta, Muzički paviljon biće prilika za pojedince i grupe da predstave svoju muziku, a za posetioce Beogradske tvrđave da uživaju u dodatnom sadržaju na prostoru parka Kalemegdan.