katarina pejak 1 photo Ivana Cutura

Kantautorski festival Poezika 8. i 9 juna u Novom Sadu

Deseto izdanje festivala Poezika dešava se u Kulturnom centru Novog Sada 8. i 9 juna.

I ove godine, za sve programe festivala Poezika ulaz je besplatan.  

U subotu 8. juna, posetioce festivala čeka izuzetno kvalitetan koncertni program ‒ Katarina Pejak, kantautorka i pijanistkinja nagrađivana u Americi, donosi autentični duh američkog bluza, soula i džeza, a premijerno u Novom Sadu nastupiće pobednik konkursa za posebne aktere festivala J. R. August, kao i super-grupa The Strange. 

Drugog dana festivala, u nedelju 9. juna, festival Poezika realizuje program namenjen deci i roditeljima pod nazivom Poetsko-muzički spektaklić. Nastupiće kantautori Nikola Nešković i Ivan Čkonjević, koji će nam predstaviti svoje nove autorske pesme namenjene deci, a njihovi specijalni gosti biće kantautor i književnik Miloš Zubac i Milena Zubac, desetogodišnja kćerka Miloša Zubca i unuka Pere Zubca, koja će nam predstaviti pesme njenog dede, jednog od najvećih pesnika sa ovih prostora, pisane i namenjene njoj.

U nastavku programa nastupiće drugi pobednik konkursa Milan Bogdanović, koji će ujedno i zatvoriti ovogodišnji festival.

Deseto izdanje festivala Poezika, 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada u 20:30h  otvoriće jedan od najtalentovanijih i najintrigantnijih kantautora u regionu J. R. August, koji je po glasovima žirija konkursa festivala Poezika 2019. izabran za najboljeg kantautora u regionu. O talentu ovog mladog autora, multiinstrumentaliste, kompozitora govori i to da ga je jedan od najpoznatijih bendova na svetu Coldplay primetio nakon objavljivanja pesme „Man With The Magnificent Mind” i podržao uvrstivši ga na listu talentovanih muzičara. 

8. juna na festivalu Poezika u Kulturnom centru Novog Sada nastupiće i kantautorka Katarina Pejak i bend The Strange.

Katarina Pejak je mlada kantautorka i pijanistkinja čarobnog glasa, koja je već ostvarila uspeh u Americi. Diplomirala je na Berkliju u Bostonu 2014. godine. Iste godine je dobila i nagradu za posebna dostignuća „Songwriting Achievement Award”.

Publika u Novom Sadu imaće jedinstvenu priliku da 8. juna premijerno čuje super-grupu The Strange: ovaj osmočlani bend oformili su čuveni američki kantautor i producent Chris Eckman iz Sijetla, mnogima poznat kao frontmen benda The Walkabouts, i Dalibor Pavičić, iz širom sveta poznatog hrvatskog benda The Bambi Molesters. Pridružili su se i drugi članovi benda The Bambi Molesters, koji iza sebe imaju mnogo internacionalnih nastupa i nagrada, a jedna od njihovih pesama našla se i u kultnoj američkoj seriji „Breaking Bad”. The Strange čine i članovi poznatog amerikana benda iz Rijeke My Buddy Moose.

Više o svim programima možete videti na sajtu festivala www.poezika.com

Pokrovitelj festivala je grad Novi Sad.