Hetem

HETEM “na zidiću”

Strahinja Beganović, član beogradskog alternativnog rok benda Kill Me Laser, predstaviće svoj samostalni projekat HETEM u petak, 26. jula na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine sa početkom u 21h.

U izvođenju svoje muzike koristi gitaru, analogni sintisajzer procesiran gitarskim pedalama i niz unapred produciranih lupova i semplova, što HETEM žanrovski dosta razlikuje od originalnog benda Kill Me Laser.

“Projekat je posledica interesovanja i ljubavi prema muzici. Želeo sam da naučim nešto novo, u isto vreme bavljenje muzikom na ovaj način je zadovoljavalo moje kreativne potrebe. Polako je muzika počela da se gomila u kompjuteru a to nekako nije dobro mesto za nju. Odlučio sam da je podelim kako bih i sam stekao jasniju sliku o tome kako komunicira sa ljudima”, objašnjava Beganović.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Publika će u petak na zidiću imati priliku da čuje muziku insirisanu ljudima, događajima i drugom muzikom. Delovi nastupa su unapred isplanirani dok su neki segmenti rezervisani za improvizaciju, eksperimentisanje i živu manipulaciju zvukom, zato Beganović vidi DOB kao pravo mesto za promociju ovakve vrste muzike.