1.DKCB 60 g

Get a room na festivalu LIKE/UNLIKE

Nastavlja se Festival mladih bendova LIKE/UNLIKE 2013 u Dečjem kulturnom centru Beograd u okviru programskog ciklusa dkcb.rs-INTERAKCIJA, a koji će trajati do 14. juna. Drugo festivalsko veče zakazano je za petak, 10. maja, od 20.30 časova, kada će nastupiti bend „Get a room’’.

Bend „Get a room’’ je nastao u avgustu 2011. godine, a stekao afirmaciju u okviru projekta “Mala škola Rock ‘N’ Roll-a”. Prvi nastupi ovih mladih rokera bili su u Studentskom kulturnom centru i Ulici otvorenog srca, nakon čega su sledile svirke u beogradskim klubovima.

Na prvom Festivalu LIKE/UNLIKE 2013, nastalom iz potrebe mladih za novim prostorom u samom centru grada u kojem bi svoj muzički rad mogli da prikažu široj publici, svakog petka moći će da se čuje svirka jednog srednjoškolskog benda. Muzički žiri, koji će pomno pratiti sve nastupe, ocenjivati autorstvo, muzičko izvođenje i scenski nastup, na kraju Festivala doneće odluku o najuspešnijem bendu. Nagrada koja sleduje pobedniku je snimanje jedne pesme u profesionalnom tonskom studiju. Mladi bendovi u Dečjem kulturnom centru Beograd imaće priliku i da održavaju i svoje redovne probe kao deo priprema pred svirke.

Dečji kulturni centar Beograd poziva sve mlade bendove da se jave i iskoriste priliku da se već sada prijave za novu sezonu festivala koja počinje u septembru 2013. godine. Ovim festivalom otvoreno novo mesto okupljanja i razmene ideja i kreativnosti među mladim ljudima, koji će moći da rade i stvaraju u uslovima koji su profesionalni, a mladoj pa i onoj starijoj publici koja se oseća mladoliko pružiti oazu dobrog zvuka i energije.