Americana Night plakat

Festival Americana Night u Beogradu

Festival Americana Night na kojem će nastupiti četiri izvođača koji u svom muzičkom izrazu na origianalan način tumače bogato američko nasleđe rock i folk muzike održaće se 24. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Na ovom, po malo netipično za naše prilike organizovanom događaju, sviraće reprezentativni novi domaći izvođači Stray Dogg, Wooden Ambulance, On Tour i Ana Ćurčin.

Zanimljivo je da će bendovi svirati u formi back to back – svakog trenutka na bini će biti postavka za dva izvođača koji će uz razgovor sa publikom svirati naizmenično svoje pesme.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 500 dinara u pretprodaji od srede, 8. maja, u prodavnici ploča Pinball Wizard (TC Eurocentar, Makedonska 30, lokal 15) i na blagajni Doma omladine, na dan koncerta cena ulaznice će iznositi 700 dinara. Broj ulaznica je ograničen s obzirom da će se ovom prilikom u Velikoj sali nalaziti sedišta.

Svojevrsni nastavak festivala Americana Night biće turneja benda Stray Dogg koja će tokom maja i juna obuhvatiti 10 gradova u Srbiji (Gornji Milanovac, Čacak, Kragujevac, Jagodina, Bor, Zaječar, Zrenjanin, Kikinda, Bečej, Senta).