Chick Corea Elektric Band gostovaće u Kombank Areni

Legendarni sastav predvođen jednim od kultnih džez pijanista, Chick Corea Elektric Band gostovaće u Kombank Areni 1. jula 2017. godine, a ova ekskluzivna turneja deo je proslave Chickovog 75. rođendana. Beograd će biti domaćin ovog kvinteta klasičnog sastava koji pored pijaniste Chicka Corea čine i vrhunski svetski džez umetnici, Dave Weckl na bubnjevima, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari kao i čuveni basista John Patitucci.

John Patitucci, kompozitor i basista, svoju muzičku raznovrsnost iskazuje istraživanjem različitih pravaca, kroz soul i rok, preko bluza, džeza do klasične muzike. Širom sveta, John je nastupao sa svojim bendom ali i džez vizionarima među kojima su: Chick Corea, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Stan Getz, Pat Metheny, Wynton Marsalis, Joshua Redman, Michael Brecker, McCoy Tyner, Nancy Wilson i mn.dr. Svoj 14. solo album predstavlja 2015. godine koji je izdala njegova izdavačka kuća Three Faces Records, a iste godine on predstavlja i svoj bend The John Patitucci Electric Guitar Quartet.

Čuveni gitarista Frank Gambale, zablistao je na LA sceni ranih ’80ih godina prošlog veka, a meteorski uspon ka slavi potvrda je njegovog neverovatnog talenta i stila koji je magazin Rolling Stone nazvao „opakim“. Sa više od 250 pesama i preko 20 albuma, njegova muzika je mešavina različitih stilova od roka, funka i jazza do R&B i latino zvukova. Kao vrhunski gitarista, Gambale je tvorac nove sweep picking tehnike koju je usavršio do umetničkog nivoa, a ona je sada neizostavni deo svakog rečnika gitare. Njegovo umeće na šest žica i beskrajna vizija uneli su revoluciju u muzici.

Majstor saksofona, Eric Marienthal, započeo je profesionalnu karijeru 1980. godine sa poznatim trubačem Al Hirtom, a nakon povratka u Los Anđeles postaje član Chick Corea Elektric Banda sa kojim je snimio šest albuma i osvojio dve Grammy nagrade. Sarađivao je sa poznatim umetnicima poput Elton Johna, Barbare Streisand, Billy Joela, Stevie Wondera, Dionne Warwick, Burt Bacharacha, Aaron Nevillea, Johnny Mathisa i B.B. King. Poslednji od osam solo albuma nosi naziv Bridges, a čak osam pesama sa ovog albuma  našlo se u top 10 National Contemporary Jazz Radio liste, a tri su zauzele i prvo mesto. Uz Davida Sanborna i Phila Woodsa proglašen je za jednog od omiljenih Alto Sax svirača godine prema anketi čitalaca Jazziz magazina.

Bubnjar Dave Weckl nagrađen je brojnim priznanjima pa ga je tako časopis Modern Drummer uključio u svoju Kuću slavnih i proglasio ga „jednim od 25 najboljih bubnjara svih vremena“. U Chick Corea Elektric Bandu pokazao je izvanredno bubnjarsko umeće i inovativno korišćenje elektronskih i akustičnih bubnjeva. Kao solo umetnik, Dave je snimio i producirao devet albuma uključujući Masterplan, Heads Up i Hardwired, dok je njegov bend izdao pet studijskih albuma: Rhythm Of The Soul, Synergy, Transition, Perpetual Motion i Multiplicity. Bend je takođe predstavio i live album, kao i kompilaciju DWB i seriju video instrukcija pod nazivom The Zone.

Koncert ikona jazz scene biće ograničenog kapaciteta u smanjenoj postavci Arene, a ulaznice se prodaju po cenama od 2490 dinara i naviše na prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Ušće Šoping centra, Doma omladine i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs.