Don Giovanni BG

Bluz za B: Don Giovanni Blues Group

Grupa kroz svoje aranžmane svira bluz standarde kao i soul, funk i rock kompozicije, a svoj zvuk predstavljaju kao savremeni bluz koji se prepliće sa elementima funk-a, soul-a i jam rock-a.Aktivnosti i delovanja Aleksandra Vujičića, aka Don Giovannija u ovdašnjoj blues zajednici dobro su poznati posetiocima beogradskih klubova i prostora gde se izvodi pomenuta žanrovska forma, ali i svim ostalim ljubiteljima pravca šire u Srbiji.

Povodom predstojećeg koncerta u Klubu DOB-a, Vujičić ističe da su ovi nastupi odlična prilika da se mlađa publika upozna sa različitim muzičkim formama koje su se kroz istoriju razvijale i postavljale temelje moderne muzike. “Blues je sigurno jedna od takvih formi,” navodi Vujičić.

Na besplatnom koncertu u Klubu DOB-a možemo očekivati kako kompozicije sa izdanja “Live”, tako i nešto od novog autorskog rada grupe i nove obrade. Sem toga, bend nam priprema brojna iznenađenja u narednom periodu: “Sprema se autorski materijal kao i nove pažljivo odabrane obrade koje bi trebalo da budu korak dalje u kreativnom i originalnom razvoju grupe,” završava Vujičić.