belgrade demo fest live pocelo prijavljivanje 806

Belgrade demo fest live “ulazi” u treću nedelju

Završena je druga nedelja Beogradskog demo festa live, koju su obelezili sastavi UKT, R’ umors, Vrane Kamene, Centralna Aktivnost, VIS Novi Dan, Meda Vuk i Sandokan, Contra Creative i Empathy Soul Project.

Po izboru publike u drugi krug su se plasirali UKT iz Soko Banje i Meda, vuk i Sandokan iz Petrovca na Mlavi. Žiri na čelu sa Branimirom Loknerom je imao mnogo muka da “prelomi” između sjajnih izvođača ko će nastaviti takmičenje. Ipak, dalje prolazi izvrstan postpunk bend Centralna Aktivnost iz Beograda i zrenjaninska trojka Empathy Soul Project.

 Pored novinara kritičara Branimira Loknera i Aleksandra Šarčevića organizatora festivala, u žiriju su se druge nedelje festivala “preznojavali” DJ Mouse J (Miša Javorina) i kompozitor i aranžer, član grupe Feud Vuk Protić.

Zbog dana žalosti, jedan takmičarski dan je pomeren za treću nedelju festivala, tako da će posetioci moći ove nedelje u četiri dana da čuju ukupno 16 sjajnih bendova.

U ponedeljak, 15. aprila nastupiće Microwave, Anemona, Marienfeld i Orest, u utorak Dok 7, Helm, Uzemljenje i Prekid filma, u sredu Thundersteel, Himera, Infinity i Žuta minuta, dok je četvrtak rezervisan za Drugo lice, Neke face, Mishu Mashinu i Jelizavetu Bam.

 Nastupi svake večeri počinju od 21h, i svi bendovi imaju po trideset minuta da se predstave publici i žiriju. Cena ulaznice je 150 dinara, a koncerti se održavaju u klubu Blue Moon (Zmaj Jovina 4, Beograd).