Ateist rep
foto: Silard Kovač

Atheist Rap u bašti Kluba Studenata Tehnike

Novosadski pank rok sastav Atheist Rap održaće jubilarni koncert u Beogradu ovog petka u bašti Kluba Studenata Tehnike (KST), proslavljajući 35 godina muzičke karijere. Ulaz će biti otvoren od 22 sata, a program počinje u 22:20 nastupom specijalnih gostiju – najmlađeg autorskog pank benda u regionu, Wrishlas, koji čine osnovci iz Sremske Kamenice i Bačke Palanke. Legendarni Atheist Rap će na binu izaći u 23 sata.

Tokom dvočasovnog rođendanskog programa, Atheist Rap će izvesti retrospektivu svojih najznačajnijih pesama iz svih perioda karijere benda, uključujući vanvremenske hitove kao što su „Wartburg Limuzina“, „Blue Trabant“, „ORA je pravi način da“, „Godina Kulture“, „Fatamorgana“, „Zapadna Evropa“, „Pritilend“, „Dr. Pop“, „Momci se vraćaju u grad“ i najnoviji singl „Superstar“.

„U glavi motamo filmove iz KST-a sa početka devedesetih i neverovatno je da smo toliko godina kasnije i dalje tu. Uzbuđenje raste kako se koncert bliži, znamo da će bašta ponovo biti puna i znamo da ćemo dati sve od sebe da svako iz kluba izađe zadovoljan“, poručili su članovi benda Atheist Rap.

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji po ceni od 1500 dinara u Klubu Studenata Tehnike, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 73, kao i online na cooltix.rs. Na veče koncerta, na ulazu, cena ulaznice će iznositi 1800 dinara.

Kultni novosadski pank rok bend Atheist Rap ove godine obeležava 35 godina postojanja brojnim nastupima širom regiona. Tokom decenija, ostali su prepoznatljivi po žestokom zvuku, društveno angažovanim tekstovima, sarkastičnom humoru i zanimljivoj pesničkoj naraciji.

Jedan su od koncertno najaktivnijih domaćih sastava, nastupali su širom regiona i Evrope. Objavili su šest studijskih albuma, jedan zajednički album sa nemačkim bendom Defenders of the Universe, koncertni DVD, live album i monografiju povodom 20. godišnjice benda. Nedavno su objavili novi singl „Superstar“, uz prateći video spot.

S obzirom na to da KST ove godine proslavlja 70 godina postojanja, čuvena bašta je sa posebnim razlogom odabrana za održavanje ovog rođendanskog koncerta – Atheist Rap su upravo na tom mestu održali najveći broj svojih beogradskih koncerata, a tokom devedesetih godina bili su rezidenti KST-a i tu snimili svoj prvi live album.